Nyt puhuu Aarnio: Ünsalin murhasta ei ollut tarkkaa etukäteistietoa

Tiesikö Jari Aarnio etukäteen murha-aikeista? MTV kertoo, miksi ex-huumepoliisille vaaditaan murhatuomiota 9:37
Katso myös video: tiesikö Jari Aarnio etukäteen murha-aikeista? MTV Uutiset Livessa ruodittiin viime vuonna , miksi ex-huumepoliisille vaaditaan nyt murhatuomiota.

Huumepoliisin ex-päällikön Jari Aarnion mukaan Volkan Ünsalin murhasta ei ollut sellaista yksityiskohtaista tietoa, että hän olisi voinut sen estää tai määrätä sen estettäväksi. Ei ollut tarkkaa tietoa tekijöistä, tekopaikasta, tekoajankohdasta tai tekotavasta.

Entinen gangsteripomo Keijo Vilhunen ja huumepoliisin ex-päällikkö Jari Aarnio ovat syytteessä vuonna 2003 tapahtuneesta Volkan Ünsalin murhasta. Syytteiden mukaan Vilhunen järjesteli murhaa ja Aarnio oli tietoinen siitä, mutta peitteli hanketta ja jopa myötävaikutti siihen.

Aarnion mukaan sittemmin Ünsalin murhasta tuomittua kolmikkoa epäiltiin kesästä 2003 lähtien törkeistä huumerikoksista ja heitä tarkkailtiin sen takia. Helsingin poliisiin kantautui huhuja Ûnsaliin kohdistuvasta uhasta. Aarnion mukaan tiedot eivät olleet yksityiskohtaisia.

Myös murhasta syytetty Vilhunen sanoo, että tiedot nimenomaan olivat tarkkoja. Vilhunen ihmetteli, ettei Aarnio estänyt henkirikosta.

Aarnio toteaa kirjallisessa vastauksessaan, että Vilhusen väittämät yksityiskohtaisista tiedoista eivät pidä paikkansa.

Lue myös:

    Uusimmat