Mainos

Evli ostaa Baltian johtavan investointipankin

Evli Pankki ostaa Baltian johtavan investointipankin Supreman. Virossa, Latviassa ja Liettuassa toimiva, vuonna 1997 perustettu Suprema työllistää 46 henkeä, ja sen liikevaihto oli viime vuonna 5,2 miljoonaa euroa. Liikevoittoa yhtiö tahkosi 1,8 miljoonaa euroa. Kaupan osapuolet eivät paljastaneet kauppahintaa.

Evlin mukaan Supreman vahvuutena ovat erityisesti yksityistämiset, fuusiot ja yritysostot. Suprema on ollut mukana muun muassa useissa Baltiassa suoritetuissa valtionyhtiöiden yksityistämishankkeissa. Yhtiön vanha nimi säilyy Baltian toiminnoissa parin vuoden siirtymäajan verran. Evlin toimitusjohtajan Henrik Andersinin mukaan Baltian maiden vuonna 2004 odotettavissa oleva EU-jäsenyys on selvästi lisännyt pohjoismaisten yritysten kiinnostusta maita kohtaan.

-Yhdessä Evli ja Suprema muodostavat ainoan pohjoismaisen investointipankin, joka voi palvella asiakkaitaan paikallisesti Pohjoismaissa ja jokaisessa Baltian maassa, Andersin sanoo. Yritysosto on Evlille jo toinen puolen vuoden kuluessa. Huhtikuussa Evli osti Arthur Andersen -yhtiön yritysrahoitusyksiköt Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.