Euroviisuvoittaja Kalush Orchestra julkaisi kappaleestaan pysäyttävän musiikkivideon

Miksi Ukraina voitti Euroviisut? Viisuasiantuntija vastaa 1:24
Miksi Ukraina voitti Euroviisut? Asiantuntija vastaa.

Euroviisuvoittaja ukrainalaisyhtye Kalush Orchestra julkaisi sunnuntaina virallisen musiikkivideon kappaleestaan Stefania.

Kalush Orchestra julkaisi viisuvoittokappaleensa virallisen musiikkivideon vasta varhain sunnuntaiaamuna.

– Omistin tämän laulun äidilleni, ja sodan syttyessä laulu sai paljon uusia merkityksiä. Vaikka laulussa ei lauleta sodasta, monet ihmiset alkoivat yhdistää kappaleen äiti-Ukrainaan. Lisäksi muut alkoivat kutsua sitä sotamme hymniksi. Jos Stefania on nyt sotamme hymni, niin haluaisin sen olevan voittomme hymni, yhtye on kirjoittanut saatesanoiksi videon yhteyteen. 

Musiikkivideolla käsitellään sotaa, mutta se ei esitä konfliktitilanteita vaan keskittyy osoittamaan, miten sodankäynti vaikuttaa siviileihin, ESC EXTRA-sivuilla kerrotaan musiikkivideon taustoista. 

Bändin jäsenten lisäksi videolla nähdään droneilla kuvattua materiaalia Venäjän tuhoamista ukrainalaiskaupungeista, kuten Hostomelista, Butšasta, Irpinistä and Borodjankasta. Rauniokaupunkien ja autioiden katujen lisäksi videolla näytetään myös lapsia auttavia sotilaita sekä lasten ja vanhempien kohtaamisia turvapaikoissa ja rautatieasemilla. 

Videolla oli 500 tuhatta tykkäystä ja yli kuusi miljoona katselukertaa. 

Yhtyeen jäsenet osallistuivat Euroviisuihin erikoisluvalla, joka päättyi tänään maanantaina. Jäsenet joutuvat palaamaan takaisin Ukrainaan, eikä kukaan tiedä, mitä on luvassa.

Lähteet: ESC EXTRA

Lue myös:

    Uusimmat