Europarlamentin puhemies MTV:lle: Putinille mieluisin lahja olisi epäyhtenäisyys

Europarlamentin puhemies vakuuttaa Euroopan yhtenäisyyttä Venäjän edessä 6:15
Katso videolta Roberta Metsolan haastattelu!

Euroopan parlamentin puhemies kertoo MTV Uutisten haastattelussa, että pakotteiden nykyvaihe on vaikea ja pakotteiden seuraava vaihe on vielä vaikeampi.

Euroopan parlamentin puhemies Roberta Metsola katsoo sodan varjostaman maanosan olennaisimmaksi tehtäväksi EU:n jäsenmaiden yhtenäisyyden. Sen tärkeimpiä käytännön osoituksia on yhtenä rintamana seisominen Venäjän vastaisten pakotetoimien takana.

Johtamansa Euroopan parlamentin velvollisuudeksi Metsola katsoo sen, että eurooppalaiset ymmärtävät, miksi pakotteita on asetettu ja mihin niillä tähdätään.

Jo nyt voimassa olevat pakotekokonaisuudet ovat osoittautuneet vaikeiksi neuvotella ja saattaa voimaan.

– Pakotteiden noudattamisen vaatimus koskee myös kaikkia Euroopan unionin jäsenyyttä hakevia maita. Pakotteiden nykyvaihe on vaikea ja pakotteiden seuraava vaihe on vielä vaikeampi, sanoo Metsola MTV:n haastattelussa.

Muidenkaan Ukrainan tukitoimien suhteen Metsola ei näe mitään muuta mahdollisuutta kuin pysyä linjassa.

Parlamentti hyväksyi Ukrainan EU-jäsenyysanomuksen nopeasti ja Metsola kannustaa unionia viemään jo nyt kauppa- ja investointipolitiikassa nähdyn integraation myös esimerkiksi koulutukseen, tutkimukseen ja kuljetusalalle.

– Paras lahja, mitä Putin meiltä voisi saada on, että näyttäisimme edes välähdyksen epäyhtenäisyydestä. Olen varma, että kukaan Euroopassa ei sellaista halua.

Lue myös:

    Uusimmat