Euroopan pörssit piristyivät laskupäivän jälkeen

3:12
Katso myös: Tietoevry palkkaa tänä vuonna 500 uutta työntekijää – näin huutava on teknologiateollisuuden työvoimapula

Euroopan pörssikurssit piristyivät hieman maanantain laskupäivän jälkeen. Pariisin CAC 40 -indeksi sulkeutui 1,3 prosentin ja Frankfurtin DAX noin 1,2 prosentin nousussa tiistaina.

Lontoon pörssin pääindeksi FTSE 100 sulkeutui noin prosentin plussalla. Helsingin pörssin yleisindeksi sulkeutui tiistaina noin 0,5 prosentin nousussa.

Maanantaina pörssikurssit luisuivat alamäkeen ympäri maailman. Taustalla painoivat huolet kiinalaisen kiinteistöjätti Evergranden talousvaikeuksista ja sen mahdollisesta kaatumisesta. Lisäksi kursseja laskivat odotus Yhdysvaltojen rahapolitiikan kiristymisestä ja koronatilanteen pahentumisesta.

Etenkin Hongkongin pörssikursseja painanut Evergrande-yhtiö on aiemmin hyötynyt vuosikymmenen verran jatkuneesta kiinteistöbuumista ja on muun muassa laajentanut toimintaansa yli 280 kiinalaiskaupunkiin. AFP:n mukaan yhtiölle on kuitenkin kertynyt velkaa noin 300 miljardin dollarin verran, mikä rasittaa sen mainetta, luottoluokitusta ja osakkeen hintaa.

Viime viikolla yhtiön konttorien ulkopuolella nähtiin mielenosoituksia, joihin osallistui ilman rahojaan jääneitä urakoitsijoita, kiinteistökauppiaita ja sijoittajia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja