Euroopan parlamentin pääsihteeriksi italialainen Alessandro Chiocchetti – myös suomalaisnimi johtotehtävään

Pääsihteerin tehtävään oli ehdolla myös suomalainen Leena Maria Linnus.

EU-parlamentin puhemiehistö on valinnut parlamentin korkeimman virkamiehen tehtävään italialaisen Alessandro Chiocchettin. EU-parlamentti kertoo valinnasta tiedotteessa.

Chiocchetti on toiminut viime aikoina parlamentin nykyisen puhemiehen Roberta Metsolan kabinettipäällikkönä.

Pääsihteerin paikka meni jakoon sen jälkeen, kun istuva pääsihteeri saksalainen Klaus Welle kertoi haluavansa jättää tehtävän vuoden 2022 lopussa. Parlamentin puhemiehistö hyväksyi Wellen pyynnön kesäkuussa.

Puhemiehistö kuuli useampaa eri ehdokasta pääsihteerin tehtävää varten. Chiocchetti valittiin tiedotteen mukaan erittäin suurella enemmistöllä.

Ehdolla tehtävään oli myös muun muassa suomalainen Leena Maria Linnus, joka on nykyisellään parlamentissa pääjohtajana infrastruktuurista ja logistiikasta vastaavalla osastolla.

Helsingin Sanomien mukaan puhemiehistö valitsi samalla myös pääjohtajan vastaperustetulle 13. pääosastolle. Kyseisen osaston tehtävänä on vastata parlamentin suhteista kansallisiin parlamentteihin.

Pääjohtajan tehtävään valittiin lehden mukaan suomalainen Sanna Lepola. Hän toimii tätä nykyä EU-parlamentin vasemmistoryhmän pääsihteerinä.

Katso uutisjuttu: EU-parlamentin mukaan ydinvoima ja maakaasu ovat vihreitä sijoituskohteita.

EU-parlamentti: Ydinvoima ja maakaasu vihreitä sijoituskohteita 1:57

Lue myös:

    Uusimmat