Mainos

Euroehdokkaat Honkonen ja Nystén: EU-kriittisyys näkyy vaalikentillä

Eurovaaliehdokkaat Petri Honkonen (kesk.) ja Carolina Nystén (kok.) kertovat EU-kriittisyyden näkyvän vaalikentillä. He puhuivat asiasta MTV:n Matkalla Brysseliin -nettivaalitentissä.

Honkonen kertoo törmänneensä vaalityötä tehdessä usein siihen, että moni suomalainen näkee EU:ssa vain huonoja puolia.

– Tulee tosi paljon vastaan sellaista asennetta, että ”en äänestä EU-vaaleissa, koska EU on paha asia ja EU on tuonut paljon huonoa meille suomalaisille”. Onhan siinä osa totuutta. Kyllä EU:ssa on paljon ongelmia, jotka ovat näkyneet Suomessa ja suomalaisille Siitä seuraa sitten, että protestoidaan ja jätetään äänestämättä. Olen koettanut kertoa, että älkää nyt jättäkö äänestämättä. Kyllä niiden 13 suomalaisen, jotka sinne Brysseliin lähtee, pitää pystyä vaikuttamaan, Honkonen sanoo.

Nysténin mukaan monet suomalaiset eivät luota siihen, että omalla äänellä on EU:ssa merkitystä. Hän uskoo, että tämä näkyy myös suurten puolueiden gallup-suosion laskuna.

– Ei uskota oman äänen arvokkuuteen tai painoarvoon. Moni sanoo, että mitä minun äänelläni on merkitystä. Että se on vaan yksi ääni kaikkien muiden joukossa. Että minun on niin paljon helpompi jättää äänestämättä ja jäädä valittamaan. Vaikuttaminen tuntuu mitättömältä ja usko demokratiaan on myös laskenut, Nystén kertoo kohtaamisistaan vaalikentillä.

Eurovaalien äänestyspäivä on sunnuntaina.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja