Mainos

Euro uuteen ennätykseen Dollaria vastaan

Euron kurssia nostavat ja dollaria painavat markkinoiden epäilykset Yhdysvaltain ennätykselliseksi nousseesta vaihtotaseen vajeesta ja budjettialijäämästä.

Yhteisvaluutta euro on noussut uuteen ennätykseen Yhdysvaltain dollaria vastaan. Euron kurssi kävi iltapäivällä 1,3047 dollarissa eli korkeammalla kuin kertaakaan aiemmin. Viikon takainen ennätyskurssi ylittyi 0,4 senttiä.

Euron kurssi on noin 10,6 prosenttia korkeampi vuoden 1999 alussa, kun euro otettiin käyttöön. Euron ensimmäinen noteeraus dollaria vastaan oli 1,1789 dollaria.

Japanin jeniä vastaan eurolla käytiin iltapäivällä kauppaa 135,99 jeniin. Korkeimmillaan euro kävi 136,77 jenissä ja alimmillaan 135,90 jenissä. Yhdysvaltain dollarin kurssi jeniä vastaan kävi iltapäivällä alimmillaan 104,36 jenissä.

Euron kurssia nostavat ja dollaria painavat markkinoiden epäilykset Yhdysvaltain ennätykselliseksi nousseesta vaihtotaseen vajeesta ja budjettialijäämästä. Markkina-arvioiden mukaan dollarin kurssin on laskettava alijäämien kääntämiseksi laskuun.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.