Mainos

EU vetoaa Turkkiin – Syyrian ja Turkin rajalla kymmeniä tuhansia

Euroopan Unioni on vedonnut Turkkiin, jotta se päästäisi Syyrian vastaisella rajallaan olevat kymmenet tuhannet pakolaiset rajojensa yli, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Syyrialaiset pakenevat viime päivien ankaria taisteluita Aleppossa. EU:n ulkoministeri Federica Mogherini on vedonnut Turkkiin ja sanonut, että maalla on moraalinen, jopa lain mukainen velvollisuus tarjota suojaa.

Alepposta on lyhyen ajan sisällä paennut arvioiden mukaan jopa 35 000 syyrialaista. Mogherini toteaa BBC:n mukaan, että EU tukee Turkkia turvapaikanhakijoiden vastaanottamisessta.

Hollanin ulkoministeri Bert Koenders toisti Mogherinin vetoomuksen. Hollanti on tällä hetkellä EU-puheenjohtajamaana.

-Kun katson näitä kuvia ihmisistä seisomassa Turkin rajalla haluan vain alleviivata sitä viestiä, että ihmiset, jotka ovat humanitäärisen avun tarpeessa, pitäisi päästää sisään, koenders sanoi.

Turkin rajakaupunki Kiliksen kuvernööri Suleyman Tapsiz totesi, että tämä ei ole tarpeellista.

– Meidän ovemme ei ole suljettu, mutta tällä hetkellä meillä ei ole tarvetta majoittaa näitä ihmisiä rajojemme sisällä, hän sanoo.

Turkissa asuu tällä hetkellä arvioiden mukaan jopa 2,5 miljoonaa syyrialaispakolaista.

Syyrian armeija, Venäjän ilmaiskujen tukemana, on tehnyt useita hyökkäyksiä kapinallisten hallussa olleeseen Aleppoon, joka on Syyrian suurin kaupunki. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.