Mainos

EU-parlamentti: Venäjän propagandaan puututtava tehokkaammin

Mepit vaativat EU-maita puuttumaan tehokkaammin Venäjän propagandaan. EU-parlamentti hyväksyi tänään raportin, jonka mukaan EU:n tulisi satsata enemmän rahaa ja työntekijöitä torjuakseen Venäjän pyrkimyksiä hajottaa EU:ta.

Puolalaisen Anna Elzbieta Fotygan laatiman kannanoton mukaan Venäjä käyttää EU-kontaktejaan aidon dialogin sijaan propagandatarkoituksiin EU-yhteistyötä vastaan.

Raportti vaatii EU:n instituutioita ja viranomaisia seuraamaan tarkasti EU-vastaisen propagandan rahoituskanavia. Raportin mukaan kyse on myös EU:n sisäisestä ongelmasta, sillä Venäjä tukee EU-vastaisia äärioikeistolaisia ja populistisia liikkeitä unionin sisällä.

EU-parlamentti hyväksyi raportin äänin 304–179. Valtaosa vastaan äänestäneistä edusti laitaoikealla tai -vasemmalla istuvia ryhmiä.

EU:n ulkoasiainhallinnon alaisuuteen perustettiin viime vuonna pieni "iskuryhmä", jonka tehtävänä on viestiä EU:n toiminnasta etenkin itänaapuruston venäjänkielisille yhteisöille. Ryhmä myös seuraa venäjänkielistä mediaa EU:n itäisissä kumppanimaissa kuten Ukrainassa ja korjaa virheellisiä ja EU-vastaisia väitteitä. Ryhmään kuuluu yhdeksän viestintäasiantuntijaa. Twitterissä se toimii nimellä @EUvsDisInfo.

Meppien mukaan ryhmän rahoitus pitäisi turvata paremmin ja sen työtä pitäisi tehostaa ja muuttaa avoimemmaksi.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja