EU-parlamentti haluaa estää Unkarilta EU-puheenjohtajuuden ensi vuonna – "Viktor Orban näyttää yhä elävän kuvitelmassa..."

EU-parlamentti haluaa estää Unkarilta EU-puheenjohtajuuden ensi vuonna 1:54
Katso videolta, mitä mieltä EU-poliitikot ovat Unkarin tulevasta EU-puheenjohtajuudesta.

EU-parlamentin on määrä äänestää torstaina päätöslauselmasta, jonka mukaan Unkari ei ole sopiva EU:n puheenjohtajamaaksi.

EU-parlamentti keskusteli tänään keskiviikkona Unkarin tulevasta EU-puheenjohtajuudesta. Unkarin on määrä toimia vuorollaan ensi vuonna EU:n puheenjohtajamaana.

Unkarissa viikko sitten vierailleen europarlamentaarikkojen ryhmän mukaan Unkarin toimet oikeusvaltiotilanteen korjaamiseksi eivät ole riittäviä. He myös vastustavat Unkarilta jäädytettyjen varojen vapauttamista EU-komission toimesta. 

– Viktor Orban näyttää yhä elävän kuvitelmassa, että hän voi käyttää EU:ta rahantekokoneena, pankkiautomaattina, kantamatta allekirjoittamaansa vastuuta tämän unionin arvojen kunnioittamisesta, sanoo sosiaalidemokraattisen ryhmän europarlamentaarikko Thijs Reuten.

Ministerineuvostojen puheenjohtajuus kiertää jokaisen jäsenmaan kesken kuuden kuukauden välein. Myös nykyiseltä puheenjohtajalta Ruotsilta toivotaan esitystä siitä, miten Unkarin puheenjohtajavuoroa vuoden kuluttua voitaisiin siirtää eteenpäin. 

Unkarin mukaan EU-parlamentin äänestyksillä ei ole merkitystä, vaan maa aikoo johtaa ministerineuvostoja ensi kesän EU-vaalien jälkeen.

Katso videolta, mitä mieltä EU-poliitikot ovat Unkarin tulevasta EU-puheenjohtajuudesta.


Lue myös:

    Uusimmat