EU:n tautienehkäisykeskus ei pidä pakollisia koronatestejä Kiinasta tuleville tarpeellisina – joka toisella Kiinasta Milanoon tulleella positiivinen koronatesti

Kiinalaisturistien levittämät koronamuunnokset huolestuttavat maailmalla – THL kommentoi tilannetta 3:08
Kiinalaisturistien levittämät koronamuunnokset huolestuttavat maailmalla – THL kommentoi tilannetta.

EU:n alainen Euroopan tautienehkäisy- ja -valvontakeskus (ECDC) pitää pakollisten koronatestien käyttöönottoa Kiinasta tuleville matkustajille tarpeettomana.

Keskuksen mukaan Kiinan rajusti kasvaneet koronatartunnat eivät muodosta uhkaa EU:n alueella, koska väestön immuniteetti on korkea.

– Mahdollisten alueelle tulevien uusien tartuntojen määrä on verrattain vähäinen, kun niitä verrataan tartuntamääriin jotka kiertävät alueella päivittäin, ja joiden kanssa terveydenhuoltojärjestelmät tulevat tällä hetkellä toimeen, viraston lausunnossa sanottiin.

Muun muassa Yhdysvallat ja useat muut maat ovat jo ottaneet tai ovat ottamassa käyttöön pakolliset koronatestit Kiinasta tuleville.

Myös Italia on vaatinut Kiinasta saapuville pakollista koronatestausta. The Guardian kertoo, että yli puolella viime aikoina Kiinasta Malpensan kansainväliselle lentoasemalle Milanoon saapuneella on ollut positiivinen koronatestitulos. 

Kiina luopui aikaisemmin tässä kuussa jyrkästä nollakoronapolitiikastaan, minkä jälkeen tartunnat lähtivät nopeaan kasvuun maassa.

Kiina keventää koronarajoituksia tuntuvasti rajoillaan 2:06
Kiina kevensi noin kaksi viikkoa sitten koronarajoituksia tuntuvasti rajoillaan.

Lue myös:

    Uusimmat