EU-komissaari Urpilainen MTV:n Uutisextrassa: "Vaikea nähdä, että lähdettäisiin merkittävän yhteisen velkaantumisen tielle"

EU-komissaari Jutta Urpilainen varoittaa koronaviruksen toisen aallon vaarasta Afrikan kautta 1:42
EU:n kansainvälisten kumppanuuksien komissaari Jutta Urpilainen varoittaa mahdollisesta Afrikasta saapuvasta toisesta koronavirusaallosta.

Koronatilanne Afrikassa ei ole noussut puheenaiheeksi, sillä Euroopassa on nyt koronamurheita omastakin takaa. MTV:n Uutisextrassa vieraillut EU:n kansainvälisten kumppanuuksien komissaarin Jutta Urpilaisen mukaan Afrikan koronaongelma on myös Euroopan ongelma.

– Riski myös siihen, että virus tulee jossain vaiheessa takaisin Eurooppaan Afrikasta kasvaa, jos me emme pysty auttamaan afrikkalaisia valtioita kriisin hoitamisesssa, varoittaa Urpilainen MTV Uutisten haastattelussa.

Urpilainen sanoo, että EU on tehnyt yli 20 miljardin euron apupaketin kumppanimaille eri puolilla Eurooppaa.

Komissio ennustaa Euroopan talouteen historiallisen vaikeaa taantumaa ja pahiten näyttäisivät kärsivän Välimeren maat Kreikka, Italia ja Espanja.

Urpilainen arvioi, että jollain tavalla taloudellinen yhteisvastuu kasvaa, mutta ei merkittävänä velkojen yhteisvastuuna.

– Varmaan siinä suhteessa yhteisvastuu tulee kasvamaan, jos me esimerkiksi käytetään EU:n budjettia työkaluna auttaa jäsenmaita elvyttämään taloutta,  mutta minun on vaikea nähdä, että lähdettäisiin merkittävän yhteisen velkaantumisen tielle, sanoo Urpilainen.

Urpilainen muistuttaa, että koronan aiheuttama talouskriisi on Euroopan yhteinen ongelma, eikä seurausta joidenkin maiden huonosta taloudenpidosta.

MTV:n Uutisextra lauantaina 9.5. MTV3-kanavalla kello 19.10 ja MTV-palvelussa.

Lue myös:

    Uusimmat