Mainos

EU-johtajat ja USA: Kreikkaan koottava nopeasti uusi hallitus

Euroopan maiden johtajat kiirehtivät Kreikan puolueita muodostamaan maahan koalitiohallituksen eilisten parlamenttivaalien jälkeen.

Euroryhmän johtaja Jean-Claude Juncker sanoo odottavansa, että Kreikkaan muodostetaan nopeasti uusi hallitus, joka ottaa vastuun aiemmin sovituista säästötoimista. Säästötoimet ovat Kreikan saamien tukien ehtona.

Juncker sanoi euromaiden olevan vakuuttuneita siitä, että uudistusten jatkaminen on paras vaihtoehto Kreikalle. Tämä on tie kohti vauraampaa tulevaisuutta, hän sanoi.

– Olemme toiveikkaita siitä, että vaalitulos antaa mahdollisuuden muodostaa hallitus nopeasti. Jatkamme tukeamme Kreikalle sekä EU-perheen että euroalueen jäsenenä, sanoivat Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Herman Van Rompuy ja Euroopan komission puheenjohtaja Jose Manuel Barroso yhteisessä tiedotteessaan.

Myös Yhdysvallat painottaa vaalituloksen jälkeen antamassaan lausunnossa, että Kreikkaan on saatava nopeasti hallitus, joka käy maan talousongelmien kimppuun.

Valkoisen talon mukaan presidentti Barack Obama on yhdessä muiden maailman johtajien kanssa toistuvasti korostanut, että Kreikan on pysyttävä euroalueen jäsenenä.

Yhdysvaltojen mukaan koko Kreikan kansa hyötyy eurojäsenyydestä.

Euromyönteisiksi katsotut puolueet Uusi Demokratia ja sosialistinen Pasok ovat kyselyjen perusteella saamassa enemmistön parlamenttiin.

(MTV3 - STT - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.