Etsintäkuulutettu 50 lapsen isä tepasteli yllättävään paikkaan – ja teki mielettömän ennätyksen

Surinamen varapresidentti Ronnie Brunswijk teki tiistaina hämmästyttävää jalkapallohistoriaa. Hänestä tuli 60 vuotta ja 198 päivää vanhana iäkkäin pelaaja, joka on osallistunut jalkapallon kansainväliseen seurajoukkuekilpailuun.

Brunswijk oli laittanut itsensä kapteenina avaukseen ja tepasteli tositoimiin omistamansa surinamilaisen Inter Moengotapoen paidassa Concacaf-liigan ottelussa. Brunswijk pelasi reilut 53 minuuttia, kun Hondurasin suurseura C.D. Olimpia rökitti surinamelaisisännät 6–0.

Concacaf on Pohjois- ja Keski-Amerikan sekä Karibian maiden jalkapalloliitto ja Concacaf-liiga puolestaan liiton toiseksi korkein seurajoukkuekilpailu. Concafac-liiga vertautuu Eurooppa-liigaan.

Käteistä vastustajille

Jalkapallohistoriaa tehneellä Surinamen varapresidentillä Brunswijkilla tiedetään olevan ainakin 50 lasta. Yksi pojista, Damian, pelasi samaan aikaan Olimpiaa vastaan.

Isä-Brunswijkia tappio ei näyttänyt latistaneen. Hänestä levisi ottelun jälkeen videokuvaa, joka osoitti hänen pyörineen hyväntuulisena ilman paitaa Olimpian kopissa. Mukana oli runsaasti käteistä, jota 60-vuotias jakeli vastustajilleen, kunnes poistui paikalta Olimpian pelipaita muistona.

Kohuttu tausta

Brunswijk on ollut tuoreeltaan eri puolella maailmaa otsikoissa uuden tempauksensa myötä, ja huomiota on herättänyt myös hänen taustansa. Brunswijk on entinen sissijohtaja, joka on tuomittu vankeuteen huumerikoksista poissaolevana kahdessa Euroopan maassa.

Brunswijk on ollut huumerikostensa myötä myös kansainvälisen rikospoliisijärjestö Interpolin etsintäkuuluttama.

Brunswijkia on kutsuttu maansa "Robin Hoodiksi". Mies on jakanut rötöksilläkin tienaamaansa rahaa köyhille, joskus helikopteristakin heittäen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja