Etelämeren silakkaleipä 15.2.2000

toim. Ari Malmberg

noin 300 g silakkafileitä

Marinointiliemi:


1 sitruunan mehu
1 punasipuli
1 valkosipulin kynsi
1 tl suolaa
1 tuore chili
mustaa pippuria
noin 0,5 dl ananasmehua

Poista silakkafileiden nahka. Hienonna sipuli, valkosipuli, chili. Sekoita joukkoon sitruunan mehu, suola, mustaa pippuria ja ananasmehu. Sekoita silakkafileet joukkoon. Anna silakkafileiden marinoitua ainakin muutama tunti, kunnes liha on vaaleaa ja mureaa.

Lisäksi:


2 avokadoa
suolaa
sitruunamehua
oliiviöljyä
2 banaania
1 pieni prk ananasrenkaita
(jonka mehu on käytetty marinadiin)
salaattia
8 paahtoleipäviipaletta tai
4 litteää sämpylää

Halkaise avokadot ja poista niiden kivi. Koverra hedelmäliha ja soseuta se haarukalla. Lisää joukkoon sitruunamehua, suolaa ja tilkka oliiviöljyä. Kuori banaanit, leikkaa ne kahtia ja halkaise sitten pituussuunnassa neljään osaan.

Paahda leipäviipaleet. Levitä avokadotahnaa leiville ja kokoa sen jälkeen täytetty leipä, johon tulee salaattia, marinoituja silakoita, banaanisiivuja ja ananasrengas.

Lue myös:

    Uusimmat