Etelä-Korea pelkää pohjoisen juhlivan ohjuskokeella

Etelä-Korea kertoo olevansa täydessä sotilaallisessa valmiudessa varautuessaan Pohjois-Korean mahdolliseen uuteen ohjuskokeeseen.

Pohjois-Koreassa juhlistetaan tänään maata johtavan kommunistipuolueen perustamisen 72-vuotispäivää. Monet asiantuntijat ovat varoittaneet, että maa saattaa vuosipäivänä tehdä uuden ohjus- tai ydinkokeen.

Pohjois-Korea on aiemminkin ajoittanut vastaavia kokeita historiallisiin merkkipäiviinsä. Esimerkiksi viime vuonna Pohjois-Korea teki ydinkokeen maan perustamisen vuosipäivänä.

Etelä-Korean armeijan edustajan mukaan armeija seuraa tarkkaan Pohjois-Korean liikkeitä.

Etelä-Korean uutistoimisto Yonhapin mukaan osassa Pohjois-Koreaa on havaittu jatkuvaa henkilöstön ja kaluston liikehdintää, mikä voisi viitata seuraavaan kokeeseen.

Viime viikolla useat tiedotusvälineet kertoivat venäläisen uutistoimisto RIA Novostin tietoihin perustuen, että Pohjois-Korea valmistautuu uuteen pitkänmatkan ohjuskokeeseen. Uutistoimisto perusti tietonsa venäläisen kansanedustajan Anton Morozovin lausuntoon. Hän vieraili Pohjois-Koreassa viime viikolla venäläisdelegaation mukana.

Lue myös:

    Uusimmat