Mainos

Estoniaan sukelletaan taas

Amerikkalainen sukellusryhmä on jatkanut sukelluksiaan autolautta Estonian hylkyyn. Sää on suosinut sukeltajia tänään mutta viime viikolla puhaltaneiden tuulien vuoksi sukeltajat ovat oman kertomansa mukaan hieman aikataulustaan jäljessä.

Estonia-sukellukset

Amerikkalaisen Gregg Bemisin sukellusryhmän alukselta laskeutui iltapäivällä mereen kolme sukeltajaa ja yksi apusukeltaja. Heidän arvioitu sukellusaikansa on kaksi tuntia. One Eagle -alus risteili aamupäivällä Estonian uppoamispaikalla. Sää oli aurinkoinen. Tuuli puhalsi viisi metriä sekunnissa, ja aallon korkeus oli 0,70 metriä. Kello 14.40 sukeltajien nähtiin pulahtavan mereen. Saaristomeren merivartioston vartioalus Telkkä ja Ruotsin rannikkovartioston vartiolaiva KBV seuraavat tapahtumia One Eaglen tuntumassa.

Alukselta on kerrottu, että sukellukset jatkuvat vielä yhden tai kahden päivän ajan. Sukellusaikataulusta on kovan merenkäynnin vuoksi jääty jonkin verran jälkeen. Bemis on sanonut, että Estonian hylkyä kuvataan, koska hänen mielestään virallisen tutkimuskomission aineistossa on aukkoja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.