Hei Soppamies, tule Espoon Kiloon kokkaamaan viidelle ennustajaeukolle. Porukkamme kokoontuu joka vuosi katsomaan miltä tulevaisuus näyttää: Perinnöt, lapset...avioerotkin. Olisi taivaallista nauttia ennustusillan antimista ilman ruuanlaittovastuuta. Ennustan, että tapaamme tänä kesänä...
(kaikki ohjeet neljälle ruokailijalle)
Lohi- ja katkarapusushit
3 dl japanilaista tai kalifornialaista sushi-riisiä, hätätapauksessa puuroriisiä
3,5 dl vettä
5 rkl riisiviinietikkaa tai valkoviinietikkaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
wasabi-tahnaa putkilosta tai jauheesta
700 g merilohifilettä
200 g kuorittuja katkarapuja
1. Liota riisiä kylmässsä vedessä pari tuntia, huuhtele ja laita kattilaan. Lisää kattilaan vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Sammuta levy, pistä kansi päälle ja kypsyttele jälkilämmöllä valmiiksi (n. 15 minuuttia).
2. Jäähdytä riisi huoneenlämpöiseksi. Mausta etikalla, suolalla ja sokerilla. Sekoita varovasti.
3. Poista lohesta ruodot, siivoa fileen päät ja leikkaa pois rasvaisimmat kohdat. Leikkaa lohesta terävällä veitsellä ohuehkoja (4-5 mm) annospaloja.
4. Pyörittele kylmään veteen kastetuin sormin riisistä soikeita palleroita. Sipaise riisin päälle kevyesti wasabi-tahnaa ja aseta päälle kalaviipale. Katkarapuja yhden sushin päälle mahtuu 3-4 kappaletta.
5. Sekoita susheille dippikastike, johon voit laittaa tuoretta raastettua inkivääriä (2 rkl), 1 dl soijakastikettta, tilkan sitruunamehua ja koristeeksi silputtua ruohosipulia.