Esplanadin vaarallinen kaahaus animaationa – näin kuljettaja eteni vapunjuhlijoiden seassa

Esplanadin vaarallinen kaahaus animaationa – näin kuljettaja eteni vapunjuhlijoiden seassa 1:20
33-vuotias mies kaahasi vappuaattona kovaa vauhtia juhlijoiden seassa: kolme ihmistä loukkaantui. Katso videolta, miten kaaharin reitti eteni.

Helsingissä vappuaattona vaarallisesti kaahanneen miehen reitti ja sen varrella tapahtuneet kolarit ja törmäykset on nyt pääosin selvitetty. 

Tapahtumat alkoivat vappuaattona hieman ennen seitsemää illalla, kun Helsingin keskusta oli tupaten täynnä vapun juhlijoita. 

Juttu jatkuu videon ja linkin jälkeen

Auto törmäsi useaan autoon Helsingissä, ainakin kaksi loukkaantui – tältä paikalla näyttää 2:23
Auto törmäsi useaan autoon Helsingissä, ainakin kaksi loukkaantui – tältä paikalla näytti.

Poliisi näytti pysähtymismerkkiä

Poliisipartio näytti epäillylle pysähtymismerkkiä Helenankadun kohdalla Pohjois-Esplanadilla. 

Epäilty ei kuitenkaan pysähtymismerkistä piitannut, vaan jatkoi matkaansa kohti Katariinankadun ja Pohjoisesplanadin risteystä, missä hänen epäillään törmänneen toiseen autoon.

Seuraavaksi kuljettajan matka jatkui Pohjoisesplanadille, jossa hänen epäillään törmänneen jalankulkijaa jalkaan. Tämänhetkisen tiedon mukaan törmäyksen kohteeksi joutunut henkilö lensi auton konepellin kautta maahan. 

Matka päättyi Pohjoisesplanadille

Pohjoisesplanadille käännyttyään epäilty törmäsi useisiin autoihin, joista yksi liikahti ja osui jalankulkijaan. 

Pohjoisesplanadi 37:n kohdalla kuljettajan henkilöauto osui useisiin muihin autoihin, joista yksi liikahti ja osui jalankulkijaan. Epäillyn ajoneuvo pysähtyi, ja hän nousi autosta. Yksi autoista ajautui Cafe Esplanadin terassille.

Kolarissa loukkaantui kolme henkilöä, joista yksi on epäilty itse. 

Tapausta tutkitaan alustavasti rikosnimikkeillä törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen, vammantuottamus, virkamiehen vastustaminen ja niskoittelu. Lisäksi tässä vaiheessa tutkintaa poliisi epäilee törkeää rattijuopumusta. On mahdollista, että rikosnimikkeet muuttuvat tutkinnan edetessä.

Lue myös:

    Uusimmat