Mainos

Tämä on Suomen ylivoimaisesti huonomaineisin yhtiö – heikoimpien listalla myös kohuissa ryvettynyt Posti

1:03
Video: Esperi Caren toimitusjohtaja irtisanoutui kohun keskiössä 29. tammikuuta.

Suomen huonomaineisin yritys on palveluasumisen alalla toimiva Esperi Care, käy ilmi T-Median tuoreesta vertailusta.

Vuosittaisen tutkimuksen kärkisijoilla Suomen hyvämaineisimpina yrityksinä ovat metsäkoneita tuottava Ponsse, hissiyritys KONE ja pelifirma Supercell.

Parhaimmistoon lukeutuvat myös Pekkaniska, Fazer, Fiskars-konserni ja OP Ryhmä.

Mittauksen perusteella huonomaineisin yritys on vuoden alussa kovan kohun keskiöön joutunut Esperi Care, joka tarjoaa palveluasumista esimerkiksi vanhuksille ja kehitysvammaisille.

Skandaali alkoi, kun Valvira joutui keskeyttämään Kristiinankaupungissa sijaitsevan Esperi Caren hoivakodin toiminnan katsottuaan potilasturvallisuuden tulleen useita kertoja vaarannetuksi. Laiminlyöntien epäiltiin johtaneen jopa kuolemantapaukseen.

Huonoimpien listalla Attendo, Terrafame, Caruna, Posti ja Nestlé

Esperi Care on arvosanallaan 1,89 ylivoimaisesti huonomaineisin yhtiö, kun toisiksi huonoimmaksi arvioitu sote-firma Attendo sai arvosanan 2,12. Vertailun vuoksi parhaimmaksi rankatun Ponssen arvosana oli 4,10.

Esperi Caren ja Attendon jälkeen huonomaineisimmiksi yrityksiksi on arvioitu Terrafame, Caruna, Posti, Nestlé, Facebook ja Danske Bank.

Attendon arvosana on pudonnut viime vuoteen mittaukseen verrattuna 0,57:llä, mikä on T-Median mukaan historian suurin pudotus millekään yhtiölle.

Mittaus pohjautuu aluksi huhtikuussa 2019 toteutettuun esikyselyyn, jossa yrityksiä nimettiin vapaasti. 30 useimmiten mainittua yritystä otettiin varsinaiseen kesällä toteutettuun kyselyyn, johon vastasi 9 577 suomalaista.

Kohderyhmänä olivat 15–65-vuotiaat mannersuomalaiset. Otos on painotettu edustamaan väestöä sukupuolen, iän ja asuinalueen mukaan. Virhemarginaali on korkeintaan yksi prosenttiyksikkö suuntaansa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja