Espanjasta kuuluu – poliisi pysäytti Norjan hiihtotähden ja Petter Northugin

Espanjan poliisi pysäytti norjalaishiihtäjät Astrid Öyre Slindin ja Petter Northugin, Norjan yleisradioyhtiö NRK kertoo.

NRK raportoi osan maailman parhaista maastohiihtäjistä olleen rullahiihtämässä Mallorcalla, kun poliisi puuttui peliin.

Team Aker Dählien ja Team Janteloppetin joukoissa olleet hiihtäjät olivat ehtineet rullahiihtää tiistaiaamuna rauhallisesti, Slindin sanoin "lämmitellä", kaksi tuntia ja 40 minuuttia. Hiihtäjät, Northug niin ikään mukaan lukien, olivat tämän jälkeen lähdössä Sa Colabran nousuun, jossa he aikoivat järjestää vielä testikilpailun.

Hiihtäjät olivat puuhanneet geelien ja kofeiinin parissa, mutta poliisi saapui paikalle ennen kuin he ehtivät aloittaa nousua. 

– Meillä oli kaksi vaihtoehtoa. Joko hyppäämme autoon ja ajamme kotiin tai otamme 200 euron sakon ja matkan poliisiasemalle, Slind selvitti protokollatarkkaavaisen virkavallan viestiä.

"Olemme olleet hyviä huomioimisessa"

Slindin ja Northugin oli ollut määrä kisata erillisessä "kaksintaistelussa" 9,4-kilometrisessä mäessä, jossa kokonaisnousua on 668 metriä. Jujuna oli, päihittäisikö Northug Slindin kahdella minuutilla ja viidellätoista sekunnilla.

Hiihtäjät päättivät siirtyä tekemään testikisansa paikkaan, jossa he olivat testanneet kuntoaan aiemmin ilman viranomaisvastustusta.

– Täytyy sanoa, että olemme olleet hyviä huomioimisessa. Olemme päästäneet autoja ohi ja pysyneet oikealla, Slind sanoi.

Northug puolestaan viestitti lyhyesti asioiden menneen hyvin.

Aker Dählien manageri Joachim Aurland vakuutti, että hiihtäjät noudattavat paikallisen poliisin suosituksia reissunsa loppuun saakka.

Slind, 35, saavutti tänä vuonna Planican MM-kisoissa viestikullan ja yhdistelmäkilpailun pronssin. Northug, 37, on kaksi olympiakultaa ja 13 maailmanmestaruutta voittanut lajilegenda.

Lue myös:

    Uusimmat