Espanjassa levitetty tekoälyn avulla väärennettyjä 11–17-vuotiaiden tyttöjen alastonkuvia – "Kaikki, joilla on lapsia, ovat huolissaan"

Tekoäly tuottaa vaaroja lasten somekäyttäytymiseen 9:43
Katso myös: Tällaisia vaaroja teköäly tuottaa lasten somekäyttäytymiseen.

Espanjassa tutkitaan tapausta, jossa nuorten tyttöjen tekoälyn avulla tehtyjä alastonkuvia on levitetty sosiaaliseen mediaan, kertoo muun muassa Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Almendralejon kaupungissa Lounais-Espanjassa on tehty jo yli kaksikymmentä rikosilmoitusta kuvista. Väärennöksien kohteena olevat tytöt ovat 11–17-vuotiaita.

Kasvot kuviin on poimittu sosiaalisen median tileiltä, minkä jälkeen niihin on tekoälysovelluksella lisätty vartalot. Kuvia on levitetty muun muassa Telegram- ja Whatsapp-sovelluksissa. 

Teoista epäillään toistakymmentä paikallista poikaa. Ainakin yhdessä tapauksessa kuvilla on myös yritetty kiristää rahaa.

– Kaikki, joilla on lapsia, ovat huolissaan. Jos sinulla on poika, huolehdit siitä, onko hän mahdollisesti tehnyt jotain tällaista. Ja jos sinulla on tytär, olet vielä enemmän huolissasi, koska kyse on väkivallasta, sanoi kaupungissa asuva Gema Lorenzo, jolla on 16-vuotias tytär ja 12-vuotias poika.

Lue myös:

    Uusimmat