Mainos

Espanjan vakuusneuvotteluissa ratkaisunhetket

MTV:n uutisten saamien tietojen mukaan Suomen ja Espanjan välisissä vakuusneuvotteluissa on edistytty ja ratkaisu saattaa syntyä lähituntien aikana.

Suomi haluaa takausosuudelleen vakuudet ehtona osallistumiselleen Espanjan pankkitukiohjelmaan. Vakuusneuvotteluja on jatkettu taukoamatta viime viikolta saakka.

Suomi neuvotteli Kreikan kanssa vakuudet noin 40:lle prosentille takauksistaan viime syksynä, kun Kreikan toinen tukipaketti hyväksyttiin.

Eduskunta on kutsuttu alustavasti koolle torstaiksi ja perjantaiksi käsittelemään lainaohjelmaa. Virallinen kutsu kansanedustajille lähtee välittömästi sen jälkeen, kun Suomen ja Espanjan välinen neuvottelutulos on valmis.

Kesälomat keskeytyivät edellisen kerran 50 vuotta sitten

Edellisen kerran kansanedustajien kesälomat keskeytettiin 50 vuotta sitten. Silloin käsiteltiin lakia maatalouden hintatasosta. Suomessa maatalousyrittäjien tulotaso sovittiin lakisääteisesti aina 1990-luvun alukuvuosiin, EU-jäsenyyteen saakka.

Esitystä laiksi maatalouden hintatasosta alettiin käsittelemään maanantaina 6. elokuuta 1962. Tiistaina oli sitten asian lähetekeskustelu ja lain ensimmäinen ja toinen käsittely.

Lopullisesti ratkaisu hyväksyttiin perjantaina 10.elokuuta lain kolmannessa käsittelyssä. Nykyisin lain voimaantuloon riittää eduskunnan kaksi käsittelyä. Lisäksi tuon viikon aikana käsiteltiin jokunen edustajien esittämä kysymys ja esitettiin myös muutama ilmoitus lakialoitteista. Tuon ajan ilmapiiriin vaikutti myös noottikriisi ja hajotusvaalit. Nämä historiafaktat toimitti eduskunnan tietopalvelu.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.