Espanjan teini-ihmeeltä mykistävä suoritus EM-välierässä – "Se on kaiken logiikan vastaista"

Espanjan ja FC Barcelonan teinitähti Pedri oli jälleen sensaatiomaisen hyvä La Rojan keskikentällä EM-kisojen välieräottelussa Italiaa vastaan.

Palloa taitavasti liikutteleva ja hyvin peliä lukeva 18-vuotias on hämmästyttävän kypsä pelaaja ikäisekseen. Eikä Pedri ole vain hyvä ikäisekseen, vaan hän oli ylipäätään yksi kentän parhaista pelaajista, kun Espanjan ja Italian välinen ottelu ratkottiin 1–1-tasatuloksen jälkeen rangaistuspotkuin.

Pedrin erinomaisuuden puolesta puhuvat myös ottelun tilastot, jotka ovat suorastaan mykistävää luettavaa. Ottelun varsinaisella peliajalla joka ikinen Pedrin antamasta 56 syötöstä meni omalle pelaajalle.

Ennen Pedriä vastaavaan sataprosenttiseen suoritukseen noin suurilla syöttömäärillä on EM-kisoissa yltänyt ainoastaan Ranskan keskuspuolustaja Samuel Umtiti

Jatko-ottelu mukaan lukien Pedrin 67 syötöstä 65 löysi oman pelaajan.

Espanjan päävalmentajan Luis Enriquen ei tarvinnut liioitella pisaraakaan ylistäessään Pedrin suoritusta välieräottelun jälkeen.

– Yksikään 18-vuotias ei ole tehnyt sitä, mitä hän on tehnyt. Hänen suorituksensa, hänen tulkintansa omasta roolistaan, miten hän löytää vapaan tilan, hänen laatunsa, hänen luonteensa… En ole koskaan nähnyt kenenkään tekevän sitä, mitä hän tekee. Se on kaiken logiikan vastaista, Luis Enrique ylisti Reutersin mukaan.

La Rojan lisäksi Pedri saavutti nopeasti ison roolin seurajoukkueessaan FC Barcelonassa, joka hankki hänet Kanariansaarilta Las Palmasista noin viidellä miljoonalla eurolla viime kesänä.

Ensi marraskuun lopussa 19 vuotta täyttävä Pedri pelasi päättyneellä kaudella 37 ottelua Barcelonan riveissä ja iski kolme maalia.

Lue myös:

    Uusimmat