Espanjan GP:n topit ja flopit: Alonsolla loistokkaita hetkiä

MTV3:n F1-toimitus listaa tällä kaudella jokaisen GP:n onnistumiset ja epäonnistumiset. Nyt vuorossa ovat Espanjan GP:n topit ja flopit.

1. Fernando Alonso

Alonsolla oli kotiradallaan todella loistokkaita hetkiä: Hän teki jatkosopimuksen Ferrarin kanssa, päihitti tallikaverinsa sekunnilla aika-ajossa ja otti kauden hienoimman startin nousten neljännestä ruudusta kärkeen. Lopussa Alonso putosi yli kierroksen päähän kärjestä, mutta se ei ollut hänen vikansa, ettei Ferrari toiminut kovilla renkailla.

2. Sebastian Vettel

Vettel hävisi aika-ajossa Webberille, mutta päihitti tallikaverinsa kisassa ylivoimaisesti. Hallitsi upeasti tilanteen kisan loppukierroksilla pitäen Hamiltonin takanaan ilman Kersin lisätehoja.

3. Lewis Hamilton

Hamilton näyttää nousevan Vettelin ainoaksi uhkaajaksi tämän vuoden MM-taistossa, jos mestaruudesta ylipäätään käydään mitään taistoa. Ainakin Espanjassa Hamilton laittoi Vettelin koville, mutta olin kyllä hieman pettynyt, kun Hamilton ei pystynyt lopussa tekemään todellista ohitusyritystä.

4. Sergio Perez

Perez avasi MM-pistetilinsä 9. sijallaan. Mielestäni hän olisi täydellinen kakkoskuski Ferrarille ehkä jo ensi kaudeksi.

5. Nick Heidfeld

Hurjannäköisen autopalon takia Heidfeld joutui starttaamaan viimeisestä ruudusta. Oli todella mainio suoritus, kun Heidfeld pystyi nousemaan kisassa kahdeksanneksi päihittäen kolmella sijalla tallikaverinsa Vitali Petrovin, joka sentään lähti matkaan 6. ruudusta. Heidfeldin suoritus pistää miettimään, että voiko olla jopa parempi vaihtoehto jättää aika-ajo väliin ja säästää kaikki renkaat uusina kisaan...

1. Varikkokäynnit 10 kierroksen välein

Se on liikaa, kun tullaan 10 kierroksen välein varikolle, kuten Espanjan GP:n alussa. Tapahtumia silloin toki riittää, mutta eivät ne varikkokäynnit ole sellaisia tapahtumia, jotka F1-kisassa eniten kiinnostavat. Toki tämänvuotisessa Espanjan GP:ssä oli radallakin mukavasti tapahtumia, joten kisa oli ihan hyvä.

2. Felipe Massa

Massan mahdollisuudet menestyä ovat valitettavasti menneet, kun F1-sarjassa siirrytään aina vaan kovempiin renkaisiin. Ne eivät hänelle sovi. Ehkä Massan viimeinen mahdollisuus uransa pelastamiseen on kolmessa seuraavassa kisassa, joissa käytössä ovat superpehmeät renkaat.

3. Mark Webber

Paalupaikkakierros oli hieno suoritus, mutta kun pisteet jaetaan kisassa, jossa Webber paalupaikastaan huolimatta hävisi 48 sekuntia tallikaverilleen.

4. Red Bullin kisavauhti

Täytyy kyllä ihmetellä, miten Red Bull voi menettää niin paljon vauhtiaan aika-ajon ja kisan välillä. Kun aika-ajossa Red Bull oli sekunnin McLarenia edellä, niin kisan nopeimmissa kierrosajoissa McLaren olikin puoli sekuntia Red Bullin edellä. Onko Red Bullin avattava takasiipi, jota saa käyttää aika-ajossa vapaasti, niin paljon muita parempi, että se selittäisi eron?

5. Hispanian protestiuhkaus

Hispania-tallin taholta huudellaan protestiuhkauksia pakokaasujen hyödyntämisestä diffuusorissa. Miksei Hispania sitten protestoinut Espanjassa? Koska sen pääkilpakumppani Virgin, joka ei myöskään hyödynnä pakokaasuja, sijoittui edelle. Hispanian pitäisi ensin pystyä päihittämään Virgin radalla ja jättää vasta sitten protesti, jolloin se saisi edellä olevien hylkäyksellä Virgin-tallia enemmän pisteitä. Menee aikamoiseksi kikkailuksi.

Kuljettajien topit & flopit saldo kaudella 2011:
Sebastian Vettel    +17
Lewis Hamilton      +9
Sergio Perez        +7
Heikki Kovalainen   +3
Nico Rosberg        +3
Vitali Petrov       +3
Fernando Alonso     +3
Kamui Kobayashi     +2
Nick Heidfeld       +2
Mark Webber         +1
Paul di Resta       +1
Karun Chandhok      -3
Rubens Barrichello  -4
Michael Schumacher  -4
Felipe Massa        -7

Lue myös:

    Uusimmat