Mainos

Espanjalaisnainen muumioitui asunnossaan 15 vuoden ajan – tästä syystä kuolemaa ei huomattu

Isabel Rivera Hernández oli muumioituneena asunnossaan Madridissa arviolta 14–16 vuoden ajan. Viimeisen kerran hänet nähtiin syyskuussa 2004, kertoo El Pais

Jos Hernández olisi kuollut aiemmin, hänen katoamisensa olisi huomattu, sillä Hernándezin asuinrakennuksessa työskenteli vielä 2000-luvun alkuvuosina ovimies. 

Sen jälkeen kun asuntoihin asennettiin ovipuhelin, aulassa työskennelleestä ovimiehestä kuitenkin luovuttiin. 

Espanjalaismedioiden mukaan vuonna 1926 syntynyt Hernández koki luonnollisen kuoleman ollessaan kylvyssä. Medioiden mukaan olosuhteet olivat asunnossa ihanteelliset ruumiin muumioitumiselle. 

Leskeksi jääneellä naisella ei ollut omia lapsia tai läheisiä ystäviä ympärillään. Hänen kuolemansa jäikin huomaamatta, sillä pankkitilin suoraveloituksen kautta maksuun menivät niin rakennuksen ylläpitoon liittyvät kulut kuin vesimaksut vuosien varrella. Raha kulki myös toiseen suuntaan: Hernándezille maksettiin eläkettä näihin päiviin saakkaa. 

Naapureiden epäilykset heräsivät

Poliisi löysi Hernándezin ruumiin viime viikolla, kun naisen sukulaispoika otti yhteyttä virkavaltaan. Sukulainen oli muistanut tätinsä vuosien takaa.  

El Paisin mukaan nainen piti viimeisinä vuosinaan perheensä kanssa yhä vähemmän yhteyttä. Kontakti naapureiden kanssa oli myös niukkaa. 

Muutama naapureista kertoo El Paisin haastattelussa olleensa huolissaan Hernándezista. Esimerkiksi hänen postilaatikkonsa oli täynnä kirjeitä, mutta kukaan ei hakenut niitä. Naisen asunto oli myös oudon hiljainen. 

Naapurit ottivat yhteyttä myös poliisiin, mutta viranomaiset eivät voineet olla avuksi, sillä yhteydenoton olisi pitänyt tulla sukulaiselta. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja