Mainos

Espanjalaiskirjailija Vazquez Montalban kuollut

Espanjalainen kirjalija Manuel Vazguez Montalban on kuollut matkallaan Austaraliasta Madridiin. Montalban on kirjoittanut 50 kirjaa, joita on käännetty 24 eri kielelle. Hän tuli tunnetuksi vasemmistolaisena poliittisena kommentaattorina ja Pepe Carvalho-salapoliisihahmon luomisesta. Kirjailija oli kuollessaan 64-vuotias.

Espanjalainen kirjailija Manuel Vazguez Montalban on kuollut. Hän oli matkalla Australiasta Madridiin, kun hän perjantai-iltana konetta vaihtaessaan kuoli yht'äkkisesti Bangkokissa Thaimaassa, kertoivat diplomaattilähteet.

Vazquez Montalban kirjoitti 50 kirjaa, joita on käännetty 24 kielelle. Hän tuli tunnetuksi myös vasemmistolaisena poliittisena kommentaattorina ja Pepe Carvalho -salapoliisihahmon luomisesta. 64-vuotiaana kuolleen kirjailijan uusimman Carvalho-kirjaa oli kaavailtu ilmestyvän tammikuussa. Se kertoo Carvalhosta, joka joutuu tekemisiin terrorismin kanssa Balilla ja Irakin ja Lähi-idän konfliktien kanssa.

Vazquez Montalban kärsi poliittisten mielipiteidensä vuoksi kolmen vuoden vankilatuomion Espanjan diktaattorin Francisco Francon aikana. Tuomio langetettiin vuonna 1962. Kirjailija laati kuohuntaa aiheuttavia kommenttipuheenvuoroja hallitsevasta eliitistä El Pais -sanomalehteen. Vazquez Montalban sai monia kirjallisuuspalkintoja.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.