Eskon hiihtely järven jäällä poiki nerokkaan bisnesidean, josta kohistaan jo maailmalla – "Elättää nykyisin minut, vaimoni ja yhden ulkopuolisen työntekijän"

2:38
Katso MTV Uutiset Liven lähetys aiheesta yläpuolelta.

Esko Aarnio sai kuusi vuotta sitten idean, jolla hän tänä päivänä elättää täysin itsensä sekä vaimonsa.

Inarilainen Esko Aarnio tykkäsi hiihtää Inarijärven jäällä iltaisin. Hän mietti kuusi vuotta sitten, että liikkuvan, jäällä kulkevan mökin rakentaminen omaan käyttöön voisi olla mahtava idea.

Mies päätti kuin päättikin rakentaa moottorikelkan perässä vedettävän, kahdeksan neliöisen jäämökin. Ei mennyt kovinkaan kauaa, kun myös asiakkaat alkoivat kiinnostua jäämökin vuokraamisesta.

"Sieltä näkee hyvin revontulet"

Aarnio rakensi seitsemän mökkiä lisää ja nyt mies pyörittää mökeillään kannattavaa bisnestä.

– Ideana on se, että sieltä näkee hyvin revontulet. Asiakkaat ovat lähes sataprosenttisesti ulkomaalaisia turisteja. Se elättää nykyisin minut, vaimoni ja yhden ulkopuolisen työntekijän, Aarnio kertoo.

Vuokra huippusesonkina 350 euroa

Aarnio kuljettaa jäämökit iltaisin järvelle ennalta valittuihin paikkoihin, jotka sijaitsevat noin puolentoista kilometrin päästä rannasta.

Ympärysmitaltaan yli 3000 kilometrinen Inarijärvi on miehen mukaan erittäin otollinen revontulien näkemispaikka. 

– Ollaan hyvällä paikalla. Siellä kun pötköttää ja näkee taivaalle, niin jossain vaiheessa saattavat pilvet aukaista ja sitten nähdään revontulet. 

Mökin vuokraaminen kahdelle hengelle maksaa huippusesonkina 350 euroa. Sisältä löytyy parisänky, pieni WC sekä tila matkatavaroille. Öljylämmitteisessä mökissä on myös latausmahdollisuudet, valot sekä WiFi-yhteys.

Esko Aarnio on saanut mökeillään aikaan myös kansainvälistä huomiota. Muun muassa brittiläinen televisiokanava Channel 4 kävi vastikään tutustumassa Aarnion jäämökkeihin.

Vaikka mökkejä ihaillaan tällä hetkellä jo maailmallakin, ei Aarnio ole suosiosta moksiskaan.

– Ei tunnu oikein miltään. Miltäs sen nyt pitäisi sitten tuntua, Aarnio naurahtaa.

Kurkista mökin sisälle yläpuolelta löytyvältä videolta!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja