Mainos

Esko Salminen: Ramppikuume vaivaa yhä

Esko Salminen,Urheilija ja raittius 1959

Suomen suosituimpiin ja tunnetuimpiin näyttelijöihin kuuluva näyttelijä Esko Salminen vetää viikosta toiseen suurta roolia Kansallisteatterin Pukija-näytelmässä. Esityksiä on takana jo yli 60, mutta silti mestari kertoo MTV:n uutisille jännittävänsä yhä paljon.

-Pukijassahan on kysymys jo ihan dementiasta, sitä ei minulla sentään ole, mutta ramppikuumetta kylläkin. Näyttelijäpiireissä puhumme juuri tästä ramppikuumeesta ja kyllä se on melkein kuoleman pelkoon verratta tunne. Jännitän ennen jokaista esitystä, mutta vuorosanoja unohdan vain harjoitusvaiheessa. Olen sellaista tyyppiä, että taon sanat päähän niin, että en joudu kärsimään, sanoo taikauskoinen Esko Salminen ja koputtaa puuta.

Pukija-näytelmä siirtyy vuoden vaihteessa Willensaunasta Kansallisteatterin suurelle näyttämölle. Syynä on yksinkertaisesti se, että näytelmä on koko ajan loppuun myyty. Kaikki eivät ole muutoksesta mielissään, vaan epäilevät, että samanlaista intiimiä tunnelmaa ei suuressa tilassa saavuteta. Esko Salmisen ohella Pukijassa suuren näyttelijäroolin tekee Eero Aho.

Mestareita ja perillisiä

Pukija, Willensauna 8.11.2007. Esko Salminen ja Eero Aho

Esko Salminen ei innostu siitä, että hänet nostetaan Suomen näyttelijäkaartin suureksi tähdeksi. Tähteys on hänen mielestään yliarvostettua ja sanaan tähti liitetään diivamaisuus ja nenän nosto.

- Sanon nuorille, että älkää tulko tähän ammatiin, jos te haluatte tähdiksi. Se on ihan eri asia. Tämä on yhteispeliä, kovaa duunia, pieni palkka ja sinua arvostellaan välillä aika raa'astikin. Täytyy olla kova kivunsietokyky. Myös itsetunto murenee monta kertaa, mutta ne hetket, jotka yhdessä kollegojen kanssa koetaan, korvaavat kaiken. Tulee tunne, että jee, me tehtiin sen!

Esko Salminen aloitti teatterikoulun jo vuonna 1958 ja on näytellyt sen jälkeen lukemattomissa rooleissa, niin teatterissa,elokuvissa kuin televisiossakin. Osa muistaa hänet Ihmeidentekijöistä, Nenästä tai Manoliton roolista Pähkähullussa Suomessa, toisille Salminen on tuttu Niskavuoresta tai Hamlet liikemaailmassa.

Pukija, Willensauna 8.11.2007, Esko Salminen

-Tässä ei koskaan tule valmiiksi. Me olemme aina oppipoikia ja tavallaan joka kerta se jännittää, että meneekö tämä, onnistummeko me, kertoo Salminen MTV:n uutisten haastattelussa, joka esitetään Mestareita ja Perillisiä-ohjelmasarjassa loppuvuodesta. Sinua jännittää siis vieläkin? -Kyllä, se on osa tätä meidän ammattia ja pelkään, että sinä hetkenä kun adrenaliini lakkaa eritymästä, niin sitten voi sanoa good bye, pakata laukun ja lähetä kotiin.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.