Mainos

"Esikuva ja ennen kaikkea hyvä isä" – Pekka Mäki tunteikkaana tänään kuolleen Olli Mäen jättämästä perinnöstä

1:02
Olli Mäen kuolemasta kerrottiin MTV Uutiset Livessä.

Nyrkkeilyvalmentaja Pekka Mäki menetti suurimman esikuvansa, kun hänen isänsä Olli Mäki nukkui pois tänään 6. huhtikuuta

Nyrkkeilyurallaan Euroopan mestaruuden amatöörinä ja ammattilaisena voittanut Olli Mäki oli kuolleessaan 82-vuotias. Taustalla oli pitkäaikainen sairaus. 

– Tämä oli odotettavissa. Isä oli pitkään sairaana, hän sairasti dementiaa ja Alzheimerin tautia. Viime viikot olivat tiukempia, Pekka Mäki kommentoi MTV Urheilulle.

Pekka Mäki muistelee isäänsä suurella lämmöllä. 

– Hän on ollut aina minulle esikuva ja ennen kaikkea hyvä isä. Rehellinen ja oikeudenmukainen. Hän oli raitis ja eli kaikin puolin terveellisesti. Hän oli hyvä esikuva nuorelle pojalle. 

Mäen perhe on nyrkkeilyn suurperhe Suomessa. Pekka seurasi isäänsä ensin ottelijana, sittemmin menestyneenä valmentajana ja managerina. 

– Nyrkkeily on kulkenut vähän kuin suvun perintönä jälkipolville. Jokainen nyrkkeilijä on muistanut meidän perhettä tämän surun keskellä. Se on kunnioitettavaa ja hienoa, Pekka Mäki toteaa. 


– Isäni jätti merkittävän perinnön. Hän aloitti täällä Kirkkonummella nyrkkeilyseuratoiminnan sen jälkeen, kun itse lopetti aktiiviuransa. Hän oli aivan ensimmäisiä valmentajia muun muassa Amin Asikaiselle ja Joni Turuselle. Minä jatkoin sitten siitä, kun isä siirtyi sivuun. Kyllä sieltä on paljon ammennettu menestystä. Meillä on kärjessä Edis Tatlia, Joni Turunen on liitossa nuorten valmentajana. Olli on aika paljon suomalaista nyrkkeilykulttuuria kasvattanut täältä käsin. Jälkipolvet jatkavat toivottavasti siitä eteenpäin vielä. Paljon on tullut sellaista hiljaista tietoa lajiin.

Olli Mäkeä jäi suremaan Pekan lisäksi Tiina-tytär, yhdeksän lastenlasta ja yksi lastenlastenlapsi. 

– Hän eli onnellisen elämän, Pekka Mäki päättää. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja