Amin Asikainen muistelee edesmennyttä Olli Mäkeä: "Monet sököt ja marjapussit pelattiin bussimatkoilla"

Lauantaiaamuna menehtynyt nyrkkeilylegenda Olli Mäki oli ylemmän keskisarjan Euroopan mestarin Amin Asikaisen ensimmäinen valmentaja.

– Tutustuin Olliin vuonna 1988 aloittaessani nyrkkeilyn. Hän oli pitkään valmentajana ja alkoi jättäytyä pikkuhiljaa pois Pekka Mäen ottaessa valmennusvastuuta, Asikainen sanoi MTV Urheilulle. 

Asikainen kertoo Olli Mäen eläneen aina nyrkkeilijän lähipiirissä. Lauantaina pois nukkunut Mäki oli myös Asikaisen toisen tyttären kummisetä.

– Sain Ollilta paljon viisaita neuvoja, jotka kulkevat mukana tänäkin päivänä.

Kirkkonummen nyrkkeilykerhon päävalmentajana seitsemän vuotta toiminut Asikainen kutsuu edesmennyttä Mäkeä "oppi-isäkseen".

– Olli oli huumorintajuinen, äärimmäisen hauska ja kiltti mies. Vähän liiankin hyväsydäminen. Monet sököt ja marjapussit pelattiin bussimatkoilla harjoitusleireille.

Asikainen kuvailee Mäkeä "seuramieheksi, jolta eivät jutut loppuneet kesken".

– Perintö suomalaisessa nyrkkeilyssä tulee elämään kauan, varsinkin Kirkkonummen Nyrkkeilykerhossa. Käytän siellä valmentaessani paljon Ollin elämäntapoja, joilla hän eli treenatessaan.

Asikaisen mukaan Mäen peruskiviin elämäntavoissa kuuluivat esimerkiksi alkoholin puuttuminen sekä kovaa treenaaminen ja juokseminen. Vaikka muuta ei olisi tehnyt, Asikainen kertoo Mäen neuvoneen aina käymään vähintään lenkillä.

Olli Mäki menehtyi lauantaiaamuna 82-vuotiaana kirkkonummelalaisessa hoitokodissa.

Lue myös:

    Uusimmat