Esapekka Lapin vauhti muuttui kuin taikaiskusta – teki paljastuksen huoltoalueella: "Siis aivan sairaasti"

Esapekka Lappi teki isoja muutoksia Hyundai-autoonsa kesken Monte Carlon MM-rallin toisen kilpailupäivän. 

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Puolan MM-ralli 27.–30.6.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Pääkuvan video: Kalle Rovanperä kolhi autoaan "hallitusti" 5. erikoiskekeella – kartturi Jonne Halttunen nauroi vieressä.

Lappi jäi torstain kahdella erikoiskokeella kärjestä 41,4 sekunnin päähän. Vauhti ei parantanut heti perjantaina, sillä kahdella seuraavalla etapilla tappiota tuli lähes 35 sekuntia lisää. Lapin paras sijoitus näiltä pätkiltä oli kahdeksas.  

Kunnes perjantaiaamunapäivän viimeisellä pätkällä, kisan 5. erikoiskokeella, Lappi oli joukon viidenneksi nopein – "vain" 7,7 sekuntia Toyotan Sebastien Ogieria hitaampana.  

– Viimeinen pätkä oli jo sinne päin. Muutin autoa niin hirveän stepin. Testissä kokeiltiin tännepäin, mutta ei se toiminut testissä. Mutta nyt sitten… Nyt mentiin vielä yli sen, mitä testissä kokeiltiin – tosi iso steppi – ja nythän se oli jo siellä päin, Lappi kommentoi rengashuoltotauon yhteydessä MTV Urheilulle. 

Lappi sanoi muuttavansa säätöjä vielä hieman lisää. 

– Nyt se jotenkin tuntuu loogisemmalta. Tämä on oikea suunta selkeästi.

Mihin suuntaan autoa vietiin?

– Ihan sairaasti jäykemmäksi. Siis aivan sairaasti. Niin paljon kuin voi tässä mennä, mutta ne ovat aika isoja steppejä olleet, Lappi summasi. 

Hyundain suomalaiskuski on kokonaiskisassa seitsemäntenä (+1.23,3) viiden ek:n jälkeen. Perjantaina ajetaan vielä kolme pätkää – aamupäivän erikoiskokeet uudestaan samassa järjestyksessä. 

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat