Esapekka Lapin selvitystyö tuotti huojentavan tiedon riipaisevasta keskeytyksestä

Kauden kolmanteen MM-ralliinsa osallistuneella Esapekka Lapilla oli Sardiniassa erinomainen mahdollisuus tehdä kovaa tulosta, kun perjantain lähtöpaikka oli suomalaiselle suosiollinen. Voittotaistelu tyssäsi kuitenkin lauantaiaamuna tylyllä tavalla.

Lappi starttasi lauantain ensimmäiselle erikoiskokeelle yleiskilpailun kärkipaikalta. Tavoitteena oli jatkaa samaa 90 prosentin ajamista kuin perjantainakin ja välttää näin eteen tulevat yllätykset.

Kaikki meni hyvin 12,03 kilometrin mittaisen ek:n viimeisille kilometreille asti, mutta sitten keskellä tietä ollut kivi iskeytyi Lapin auton pohjapanssariin. Osuma sinkosi Lapin sivuun ajolinjalta, eikä osumalta tietä reunustaneeseen kalliioon voinut enää välttyä.

Ralli oli siltä erää ohi, ja hieman myöhemmin Toyotan huoltopilttuussa asteli harvinaisen murheellinen suomalainen.

Lappi pääsi palaamaan kilpailuun vielä sunnuntaina, kun Toyotan mekaanikot saivat hänen autonsa korjattua. Ralli päättyi Power Stagen nelossijan tuomiin kahteen MM-pisteeseen, ja sunnuntaina iltapäivällä Lapin silmäkulmassa oli huoltoalueella taas tuttua pilkettä.

Muiden kuljettajien keskuudessa tehty kyselykierros oli paljastanut Lapille, ettei hän olisi voinut tehdä keskeytykseen johtaneessa tilanteessa mitään toisin.

– Se helpottaa itseä.

Jutun yläreunassa olevalla videolla Lappi paljastaa, mitä sai kyselykierroksellaan selville. Samalla hän kertoo, miten suhtautuu osa-aikaisena, MM-sarjan ykkösluokkaan palanneena kuljettajana vastoinkäymisiin, joita on tullut nyt kahdessa kisassa peräjälkeen.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja