Mainos

Sami Hyypiä on valmis aloittamaan valmennusuransa alusta – keskusteluja kahden seuran kanssa: "Tuskin minulle mitään lottovoittoa tulee"

2:58
Sami Hyypiä muisteli joulukuussa Olympiakos-ottelua Liverpoolin Mestarien liigan voittokaudelta vuonna 2005.

Sami Hyypiä katsoo jalkapalloa valmentajan silmin. Oman valmennusuran seuraavien askeleiden kanssa 45-vuotias Hyypiä ei kuitenkaan pidä kiirettä. 

Bayer Leverkusenin, Brighton & Hove Albionin ja FC Zürichin käskijänä valmennusuransa aloittanut Hyypiä kuvailee arkeaan tällä hetkellä "kiireisen eläkeläisen elämäksi".

– Olen pyrkinyt tekemään niitä asioita, joita ei ole aiemmin ollut mahdollisuutta tehdä. Olen esimerkiksi aina ollut moottoriurheilufani. Olen käynyt nyt katsomassa kisoja ja itse myös päristelemässä, Hyypiä sanoo MTV Urheilulle. 

– Nyt ei esimerkiksi ole ollut aikaa etsiä aktiivisesti valmentajapestiä. Sen aika tulee kuitenkin varmasti vielä. Lapset ovat nyt siinä iässä, että heille on ollut hieno antaa aikaa.

Vaikka Hyypiän arki täyttyy tällä hetkellä muustakin kuin jalkapallosta, hän on pitänyt mahdolliset valmennustehtävät käden ulottuvilla.

– Joitakin kyselyitä tulee suhteellisen säännöllisesti. Viime vuoden puolella tuli muutama niin kiinnostava, että kävin parin seuran kanssa juttelemassa, mutta nyt hetkeen ei ole vastaavia tullut vastaan, Hyypiä valottaa.

– Katsotaan, mitä tapahtuu, mutta olen realisti. Tuskin minulle mitään lottovoittoa tulee. On hyvin epätodennäköistä, että saisin sellaisen tarjouksen, josta olisi todella vaikea kieltäytyä. Tilanteen myötä pystyn itse päättämään, milloin lähden mukaan. 

– Nyt pitäisi aloittaa alhaalta ja rakentaa maine, jonka avulla voisi päästä ylemmäksi. Sen pystyn aloittamaan myöhemminkin. Uskon jatkossakin saavani sellaisia mahdollisuuksia kuin tällä hetkellä saan. En näe sitä minkäänlaiseksi ongelmaksi, että tällä hetkellä olen varsinaisen työn ulkopuolella. Katselen kuitenkin jatkuvasti paljon futista. Laji menee koko ajan eteenpäin.

Tiukkaan urasuunnitelmaan Hyypiä ei ole tulevaisuuttaan sitonut. Vaikka Hyypiä on ollut Bundesliiga-seuran päävalmentaja, hän ei poissulje esimerkiksi apuvalmentajan pestiä.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja