Mainos

Eroakirkosta.fi:n pulma: Sama henkilö voi erota kirkosta toistuvasti päivän aikana

Kirkon tutkimuskeskuksen mukaan eroakirkosta.fi -sivuston ilmoittama kirkosta eronneiden määrä ei pidä paikkaansa.

Loka-marraskuussa nettisivuston kautta kerrottiin eronneen noin 50 000 henkilöä. Väestörekisterikeskuksen mukaan eri tavoin kirkosta eronneiden kokonaismäärä oli pari tuhatta pienempi, kirjoittaa kotimaa24.fi-verkkolehti.

Kirkon tutkimuskeskuksen johtaja Kimmo Kääriäinen muistuttaa MTV3:n uutisten haastattelussa, että kirkosta voi erota muillakin tavoin kuin vain nettisivuston kautta. Tällöin väestörekisterikeskuksen ilmoittaminen virallisten eroamislukujen pitäisi olla Kääriäisen mukaan selkeästi isompia kuin eroakirkosta.fi-sivuston.

- Aikaisempina vuosina nettisivuston kautta on eronnut 90 prosenttia kirkosta eronneista, nyt tämä näyttää siltä, että sivuston kautta on eronnut yli 100 prosenttia.

Kääriäinen katsookin, että eroakirkosta.fi -sivuston tiedotus on harhaanjohtavaa.

- Eroakirkosta.fi-sivusto laskee kirkosta eronneiksi kaikki ne henkilöt, jotka ovat sivuston kautta lähettäneet eropyynnön. Joukossa on ihmisiä, jotka eivät ole koskaan kirkkoon kuulunetkaan tai he ovat eronneet kirkosta jo aikaisemmin. Sama henkilö on voinut erota kirkosta lukuisia kertoja jopa saman päivän aikana. Eroakirkosta.fi-sivusto ilmoittaa nämä kaikki ikään kuin eronneiksi, vaikka sivuston kautta liikkuvat tiedot eivät ole koskaan johtaneet eroamiseen, sanoo Kääriäinen.

Kääriäinen on huolestunut kirkon jäsenten oikeusturvasta, koska kirkosta eroaminen nettisivuston kautta ei vaadi tunnistautumista.

- Kiusantekijä voi esimerkiksi erottaa toisen kirkosta, mikäli tietää tämän koko nimen, sosiaaliturvatunnuksen ja kotikunnan. Sivuston ylläpitäjät ovat itsekin myöntäneet, että väärinkäyttötapauksia on ilmennyt joitakin satoja, sanoo Kääriäinen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.