Mainos

Eroakirkosta.fi: Tuplaeroajia häviävän pieni määrä

Eroakirkosta.fi-nettisivuston pitäjät myöntävät, että sivuston julkaisemat eroamisluvut ovat hieman yläkanttiin. Loka-marraskuussa nettisivuston kautta kerrottiin eronneen noin 50 000 tuhatta. Sivuston tiedottaja Heikki Orsilan mukaan todellinen luku on noin pari tuhatta pienempi.

- Me tiedämme, että eronneiden kokonaisluvusta putoaa noin 4 prosenttia Helsingissä, koska siellä edellytetään, että henkilö lähettää itse sähköpostin erostaan maistraatille. Koska kaikki eivät eropostia lähetä, on todellinen eroamisluku noin 47 - 48 000:n paikkeilla, Orsila sanoo.

Kirkon tutkimuskeskuksen johtaja Kimmo Kääriäinen on arvostellut sitä, että eroakirkosta.fi:n kautta eronneiden joukossa on ihmisiä, jotka eivät ole koskaan kirkkoon kuulunetkaan tai he ovat eronneet kirkosta jo aikaisemmin.

Orsilan mukaan tällaisia niin sanottuja vale-eroajia on kuitenkin häviävän pieni määrä.

Mehän emme tietenkään voi tietää sitä, että henkilö olisi esimerkiksi jo aiemmin eronnut kirkosta. Kyseessä on silloin eroakirkosta.fi:n väärinkäyttöä siinä mielessä, että turhaan käytetään palvelua, ja lisätään näennäisesti eroamislukuja. Tällaisia tuplaeroajia ei ole kuitenkaan kovin paljon. Ei puhuta siis merkittävistä luvuista, jotka liikuttaisivat tilastoja suuntaan tai toiseen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.