Mainos

Erlund haluaa oikeuteen suljetuin ovin

Kansanedustaja Rainer Erlund on ilmoittanut Raaseporin käräjäoikeudelle haluavansa, että häntä vastaan torstaina alkava oikeudenkäynti käydään suljetuin ovin. Hankolaista RKP:n eduskuntaryhmästä erotettua Erlundia syytetään oikeudessa ainakin kotirauhan häiritsemisestä.

Kantajataho on jo aiemmin ilmoittanut haluavansa, että oikeudenkäynti istutaan täysin normaalisti. Oikeuden puheenjohtaja päättää istunnon alussa, onko yleisöllä oikeus olla läsnä istunnossa. Kantajien asianajaja Tom Sukanen oli yllättynyt Erlundin vaatimuksesta. Hänen mukaansa ei ole johdonmukaista, että Erlund ensin julkaisee tapauksesta kirjan jossa kertoo oman versionsa ja sitten haluaa ei-julkisen oikeudenkäynnin, kun on toisen osapuolen vuoro. -Oikeudenkäynti Suomessa on aina julkinen, jos ei ole erittäin painavia syitä käsitellä asiaa suljetuin ovin. Tässä asiassa sellaisia syitä ei ole, totesi Sukanen.

Erlund julkaisi alkuviikosta kirjan "Jagad med skammen" (Häpeän takaa-ajama), jossa hän kertoo oman versionsa nyt oikeudessa käsiteltävistä tapahtumista. Kansanedustaja Erlundia vastaan tehtiin rikosilmoitus, kun hän oli puhelimitse häirinnyt alaikäistä hankolaista tyttöä.

Oikeudenkäyntiin Erlundia vastaan Raaseporin käräjillä Tammisaaressa on varattu aikaa torstai ja perjantai. Päätös jutussa annettaneen vasta myöhemmin kansliapäätöksenä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.