Mainos

Erkki Tuomioja Tieto-Finlandia-ehdokkaana

Tänä vuonna ehdolla on muun muassa ulkoministeri Erkki Tuomiojan Häivähdys punaista, joka kertoo hänen isoäidistään Hella Wuolijoesta.

Kuusi Tieto-Finlandia-ehdokasta on julkistettu.

Ehdolla ovat Petri Neuvosen toimittama Kerrostalot 1880-2000 - arkkitehtuuri, rakennustekniikka, korjaaminen, Eero Saarenheimon Casanova ja Sprengtporten. Kirjastonhoitajan ja kenraalin yhteiset vuodet, Satu Salosen Sairaan hyvä potilas, Caterina SteniuksenChaconne. Magnus Lindberg ja uusi musiikki, Ilmari Susiluodon Suuruuden laskuoppi. Venäläisen tietoyhteiskunnan synty ja kehitys ja Erkki TuomiojanHäivähdys punaista. Hella Wuolijoki ja hänen sisarensa Salme Pekkala vallankumouksen palveluksessa.

Tieto-Finlandian valitsee Suomen Akatemian pääjohtaja Raimo Väyrynen, joka julkistaa päätöksensä 14. joulukuuta. Tunnustus on 26 000 euroa.

Raati nostaisi finalistien määrää

Tämänvuotinen Tieto-Finlandian raati esittää, että finaaliin voisi seuraavina vuosina valita neljästä kahdeksaan teosta, eikä kolmesta kuuteen kuten nyt. Tämä siksi, että laadukkaita tietokirjoja tehdään Suomessa tavattoman paljon. Siksi finaaliin pääseminen on raadin mielestä tietokirjalle paljon vaikeampaa kuin muissa kirja-Finlandioissa.

- Huoli siitä, ettei Suomessa ole älymystöä ja uusia ajatuksia, näyttää tietokirjojen tarjonnan valossa liioitellulta, raadin puheenjohtaja, filosofian tohtori Anna Rotkirch näpäytti puheessaan kirjallisuuden Finlandia-raatia.

Raadin muut jäsenet olivat filosofian tohtori Tapio Markkanen ja toimittaja Timo Paukku. Heidän arvioitavakseen tarjottiin ennätykselliset 206 tietoteosta.

Raati kannustaa tietokirjailijoita laittamaan tekstinsä internetiin ja levittämään tietojaan ja osaamistaan siellä muutenkin, esimerkiksi Wikipediassa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.