Eriskummallinen onnettomuus Kajaanin poliisiasemalla: Poliisi ampui toista käteen – kahta epäillään rikoksista

Syyttäjä on saanut valmiiksi esitutkinnan Kajaanin poliisiasemalla tapahtuneesta tilanteesta, jossa konstaapelia ammuttiin aseella käteen.

Loukkaantumiseen johtanut välikohtaus sattui 19. helmikuuta voimankäyttöharjoituksen yhteydessä. Syyttäjän mukaan osuman saanut konstaapeli toimi harjoituksessa kohdehenkilönä.

Tapaus siirtyy syyteharkintaan kahden tapaukseen liittyvän henkilön osalta. Rikoksista epäillään vastuukouluttajaa sekä ampuma-asetta harjoitustilanteessa käyttänyttä poliisimiestä.

Syyttäjän mukaan esitutkinnassa selvisi, ettei harjoituksessa käytettyä ampuma-asetta ollut muunnettu harjoituksen edellyttämällä tavalla, eikä harjoituksessa käytetty siihen tarkoitettuja patruunoita.

Tutkinnanjohtaja Heidi Savurinne kertoo, että hänen käsityksensä mukaan onnettomuustilanne pääsi syntymään huolimattomuudesta. 

–Sellaista ei ole syytä epäilä, että tämän ampuma-asetta käyttäneen henkilön tarkoituksena olisi ollut jotenkin vahingoittaa toista poliisimiestä. Varustelu ei vain ole ollut tämän harjoituksen mukainen. 

Savurinteen mukaan harjoitus, jossa onnettomuus tapahtui, ei itsessään ollut millään tavalla poikkeava. 

–Kyseessä on ollut ihan normaali harjoitus. Se on ollut suunniteltu, ja siinä on ollut voimankäytön vastuukouluttaja harjoituksen vetäjänä. Mitään normaalista poikkeavaa siihen ei ole liittynyt, eikä se ole ollut millään tavalla äkillinen, vaan vuorolistaan ennakolta merkitty.

Tapausta on tutkittu rikosnimikkeillä virkavelvollisuuden rikkominen, vaaran aiheuttaminen ja törkeä vammantuottamus. Kumpaakin tapaukseen liittyen epäiltyä henkilöä epäillään kyseisistä rikoksista.

Juttuun lisätty syyttäjän kommentit 31.8. kello 10.35.

Lue myös:

    Uusimmat