Erilainen ote tv-tenttiin – kuumat nimet somesuosikkien silmin

Ensi tiistaina Kuumat nimet -vaalitenttiä on katsomassa paikan päällä joukko tunnettuja suomalaisia. Välttämättä suuri yleisö ei heitä vielä hyvin tunne, mutta omien kanaviensa kautta he tavoittavat viikoittain kymmeniätuhansia suomalaisia.

Videobloggaajien eli vloggaajien määrä kasvaa koko ajan. Omien ajatusten videointi ja lataaminen esimerkiksi YouTubeen houkuttaa yhä useampaa, ja nykypäivänä tämä harrastuksena alkanut toiminta voi tuoda jo leivänkin pöytään.

Kuumat nimet MTV3-kanavalla 24.3. kello 20-22

Ensi tiistaina MTV:n studiolla haastetaan joukko eduskuntavaalien "kuumia nimiä" eli tunnettuja ehdokkaita keskustelemaan Suomen tulevaisuudesta.

Puheenjohtajia ei tässä tentissä nähdä. 

Mukana ovat Harry Hjallis Harkimo (kok), Jutta Urpilainen (sdp), Matti Vanhanen (kesk.), Sampo Terho (ps.), Jani Toivola (vihr.), Li Andersson (vas.), Jufo Peltomaa (rkp) ja Sari Essayah (kd.).

- Vloggaajien, bloggareiden ja aktiivisten somettajien toivotaan tuovan erilaista näkökulmaa tentiin. Heitä tulee studioon kymmenkunta ja saavat vapaasti kertoa mitä tapahtuu kameroiden takana ennen ja jälkeen lähetyksen ja tietysti itse lähetyksen aikana, kertoo lähetyksen tuottaja Tomi Einonen.

Einosen mukaan myös tiistain tentti itsessään eroaa monella tavalla esimerkiksi MTV:n ensimmäisestä, keskiviikkona lähetetystä puoluejohtajatentistä.

- Eroja on sekä aihevalinnoissa että tyylissä muutenkin. Meillä on Kuumat nimet- tentissä mukana esimerkiksi kolmehenkinen raati (Timo Haapala, Taru Tujunen ja Rosa Meriläinen), jonka tehtävä on kirjaimellisesti puhaltaa peli poikki heti, kun keskustelun taso ei miellytä tai aihe ei kiinnosta. Samalla tavalla myös tentin juontajat ovat raadin valvovan silmän alla.

MTV Uutiset esittelee nämä suomalaisen vlogi-, blogi- ja sometekemisen edelläkävijät, joita kannattaa seurata jo ennen tiistain tenttiä. Monet heistä ovat vihjanneet julkaisevansa kanavallaan sellaista materiaalia, jossa ehdokkaat nähdään totutusta poikkeavasta kulmasta.

Hellapoliisi

Hellapoliisi-sivustolla tarjoillaan reseptejä kaikkiin tilanteisiin. Hellapoliisi aloitti toimintansa vuonna 2005 ja on täten yksi Suomen ensimmäisistä ruokablogeista.

Sivustolla on viikoittain lukijoita noin 60 000. Lisäksi Hellapoliisi on julkaissut keittokirjoja, ruokakalentereita ja -pelejä sekä omaa lehteään.

– Vaalit kiinnostavat. Tuntuu siltä, että yrittäjät on unohdettu eikä yrittäjyyttä huomioida tarpeeksi, kertoo sivuston resepteistä ja suunnittelusta vastaava Hellapoliisi Kati Jaakonen.

39-vuotias Jaakonen kertoo käyneensä eduskunnassa keskustelemassa kansanedustajien kanssa yrittäjien asioista. 

– Olen pöyristynyt siitä, ettei kansanedustajat tiedä yrittäjyydestä juurikaan.

Tiistain lähetystä Jaakonen aikoo katsoa kriittisin silmin.  

– On ollut mielenkiintoista huomata, että poliitikot, varsinki miehet, eivät vastaile kysymyksiin. 

Vesa Silver

Bloggaaja-stailisti Vesa Silver aloitti oman PrinceSilver-muotibloginsa vuonna 2007. Hän on kiinnostunut muodista, musiikista ja ihmisistä - erityisesti miesten muoti on hänen intohimonsa.

32-vuotiaan Silverin blogia lukee viikoittain 20 000 -25 000 ihmistä.  

Tulevia eduskuntavaaleja SIlver odottaa mielenkiinnolla. Hän mainitsee osallistuneensa Tahdon-kampanjaan. 

– Lähiaikoina on tapahtunut sellaisia asioita, mitkä ovat laittaneet miettimään. Tahdon-kampanja kosketti osaa ystäväpiiristäni. 

Silver sanoo seuranneensa kerran paikan päällä eduskunnan täysistuntoa. 

 – Siitä jäi hyvin ristiriitaiset tunteet. Voisi sanoa, että se oli sellaista sirkusta. 

Tiistain tenttiä Silver kertoo seuraavansa avoimin mielin. 

– Mukana on myös ihmisiä, joita mietin äänestäväni.

Oona Mikaela

Suosittu vloggaaja Oona Mikaela on helsinkiläinen nainen, joka perusti vloginsa puolitoista vuotta sitten. 

Oona Mikaelan videoiden aiheet vaihtelevat laidasta laitaan. Yksi video kertoo muun muassa vlogin perustamisen vuosipäivästä ja toinen työharjoittelusta MTV:llä. Oona Mikaelan Youtube-videoilla on yli 5 300 tilaajaa, ja niitä on katsottu noin 170 000 kertaa. 

Oona Mikaela on napannut Kuumat nimet -tenttiin osallistujien joukosta vasemmistoliiton Li Anderssonin, ja julkaisee sunnuntaina videon hänen kanssaan. 

Oona Mikaela kertoo, että häntä kiinnostaa persoonat vaalinimien takana. 

Yhdeksi sankarikseen hän nimeään kansanedustaja Jani Toivolan

Tiistain tentiltä Oona Mikael odottaa tapaamista muiden somettajien kanssa. 

– Kiva nähdä, mitä he katsovat tentissä. 

Mariieveronica

Helsinkiläinen mariieveronica julkaisee videoita Youtubessa sekä monessa muussakin sosiaalisen median kanavassa.

Mariieveronican eli Veronica Verhon Youtube-videoilla on yli 85 000 tilaajaa. 

– Vaaleista kiinnostuin enemmän viime vuonna täytettyäni 18 vuotta. Ihmisten mielipiteet kiinnostavat, tykkään kuunnella niitä sekä esittää myös omiani. 

Tiistain tenttiä Mariieveronica aikoo seurata avarakatseisesti. 

Aku Eronen

Sosiaalista mediaa pidetään usein nuorten juttuna – virheellisesti! Yhden Suomen ja somen suosituimman tilin takana on eläkepäiviä viettävä 61-vuotias Aku Eronen. Hänen twiiteistään on tullut jo ilmiö.

Eronen julkaisee twiittejä sekä suomeksi että englanniksi. Hänellä on yli 60 000 seuraajaa. 

Tulevista vaaleista Eronen odottaa hyvin mielenkiintoisia. 

– Näyttää siltä, että valta on vaihtumassa. Keskusta on tekemässä vahvan paluun. Miten perussuomalaisten ja jytkyn käy? Pystyvätkö he säilyttämään asemansa? Kokoomuksen tilanne näyttää tosi heikolta, pystyykö puolue kääntämään kurssin?

Eronen kertoo, että on mielenkiintoista päästä kuulemaan hyvin tunnettujen ihmisten kantoja puolueesta riippumatta. 

– Mielenkiintoista tavata kasvokkain sellaisia henkilöitä, jotka ovat eri medioista tuttuja, Eronen toteaa tulevasta tentistä. 

Lisäksi yleisöön on pyydetty viisi ELC-heimopäällikköä. Heidän tehtävänään on johtaa keskustelua sosiaalisessa mediassa sekä raportoida tunnelmia studiosta suoran lähetyksen aikana.

Heimopäälliköt esitellään tarkemmin viikonlopun aikana.

Juttua korjattu 21.3.2015 klo 13:21: Jani Toivola ei jätä työtään kansanedustajana. 

Vaalit 2015: Kuumat nimet -vaalitentti tiistaina 24.3. klo 20.05 MTV3-kanavalla ja MTV.fi:ssä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja