Erikoisimmat faktat historiallisista henkilöistä – lue!

Helmi kokosi yhteen erikoisia faktoja historiallisista henkilöistä. Tiesitkö näitä?

Tietoja taiteilijoista

Kukaan ei tiedä, minne Mozart on haudattu. Hänet on laskettu lepoon St. Marxin hautausmaalle yleiseen hautaan, ja oletettuun hautapaikkaan on pystytetty muistomerkki.

Taiteilija ja tiedemies Leonardo da Vinci pystyi piirtämään yhdellä kädellä ja kirjoittamaan toisella samaan aikaan.

Kirjailija CharlesDickens nukkui pää pohjoiseen päin. Hän uskoi sen parantavan kirjoitustaitojaan.

Keksijöiden ihmeellinen elämä

Kun puhelimen keksinyt Alexander Graham Bell haudattiin vuonna 1922, jokainen Bell Systemin puhelin Kanadassa ja USA:ssa oli hiljaa minuutin ajan. Elämänsä aikana Bell ei koskaan soittanut vaimolleen tai äidilleen, koska molemmat olivat kuuroja.

Ensimmäisen toimivan lentokoneen veljensä kanssa keksinyt OrvilleWright numeroi huhujen mukaan kanojensa munimat munat, koska halusi syödä ne munimisjärjestyksessä.

Tiedemies Albert Einsteinin viimeiset sanat kuolivat hänen mukanaan: Einsteinin seurana ollut hoitaja ei osannut saksaa.

Faktoja vallanpitäjistä

Julius Caesarin nimikirjoituksen arvoksi on joidenkin lähteiden mukaan laskettu kaksi miljoonaa dollaria. Todellisuudessa miehen tuottama teksti olisi varmaankin mittaamattoman arvokas, mutta harmillista kyllä yhtäkään Caesarin nimikirjoitusta ei ole koskaan löydetty.

Sir Winston Churchill kärsi änkytyksestä, mutta rakasti sikareita. Huhujen mukaan hän antoi itselleen luvan polttaa 15 sikaria päivässä.

Thomas Jefferson kirjoitti itse muistokirjoituksen omaan hautakiveensä. Kirjoituksessa hän ei maininnut olleensa Yhdysvaltain presidentti.

Presidentti GeorgeWashington on ainoa henkilö, jonka syntymäpäivä on myös laillinen lomapäivä USA:ssa.


Kuva: Getty Images

Lue myös:

    Uusimmat