Erikoinen pelastustehtävä meneillään Pudasjärvellä: Useita lehmiä pudonnut lähes kaksi metriä syvään lietekuiluun – "Ne ovat aivan ronkkelissa siellä"

Pudasjärvellä Paavonniementiellä on käynnissä haasteellinen pelastustehtävä: Useita lehmiä on pudonnut yön aikana navetan lietekuiluun. Pelastustoimet ovat edelleen käynnissä. 

– Lehmien karsina on yön aikana rikkoutunut ja lehmät ovat päässeet vähän väärään paikkaan navetassa. Ne ovat saaneet potkittua rikki lietekuilua peittävät kansirakenteet ja putosivat kuiluun, kertoo päivystävä palomestari Marko Kemppainen.

Kuilu on lähes kaksi metriä syvä

Pelastuslaitos luonnehtii tehtävää "erittäin haasteelliseksi".

– Kuilu on 1,8 metriä syvä ja se on täynnä lietettä. Lehmät ovat kiilautuneet sinne ja se on vain 60 senttiä leveä kuilu. Osa lehmistä on selällään, osa oikein päin ja miten päin sattuu.

"Eläinlääkäri tekee lopettamispäätökset"

Paikan päällä on myös eläinlääkäri tarkkailemassa tilannetta.

– Yhden olemme saaneet hengissä pois. Nyt siellä on vielä vähintään kolme, joista tiedämme, että yksi on hengissä. Mutta ei niitä kaikkia pääse katsomaan, kun ne ovat aivan ronkkelissa siellä todella hankalassa paikassa. Yksi siellä hengittää ainakin ja kaksi on todennäköisesti menehtynyt. Eläinlääkäri tekee lopettamispäätökset tarvittaessa.

Lietteen alta saattaa löytyä lisää lehmiä

Pudonneiden lehmien tarkkaa määrää ei toistaiseksi tiedetä.

– Kyllä me yritämme tätä yhtä ainakin saada hengissä ulos. Sitten kun ne saadaan pois sieltä, niin selviää, onko alla vielä useampia.

Lue myös:

    Uusimmat