Mainos

Erikoinen onnettomuus Turussa: Mies joutui puristuksiin roska-auton sisään – sai itse soitettua hätäkeskukseen

Varsinais-Suomen pelastuslaitos sai poikkeuksellisen pelastustehtävän puoli kahden aikaan keskiviikkona iltapäivällä, kun jäteastiassa ollut mies joutui tyhjennyksen yhteydessä roska-auton sisään. Auto saatiin paikallistettua puolessa tunnissa ja mies kuljetettiin hoitoon.

– Kun mies oli joutunut roska-auton kyytiin, roskia ehdittiin puristaa jonkin verran kasaan, jolloin mies oli herännyt. Hän ei vielä siinä kohtaa ollut loukkaantunut. Auto oli kuitenkin liikkeellä koko ajan ja hän ei tiennyt tarkkaan, missä oli. Mies sai itse soitettua hätäkeskukseen sieltä roska-auton sisältä, että on siellä puristuksissa, kertoo päivystävä palomestari Olli Högmander Varsinais-Suomen pelastuslaitokselta.

Autoa paikannettiin puoli tuntia

Kyseistä roska-autoa yritettiin jäljittää poliisin ja pelastuslaitoksen voimin puolisen tuntia, kunnes se paikallistettiin.

– GSM-puhelimia pystytään jonkin verran seuraamaan eri tukiasemien kautta. Meillä ei ollut tarkkaa tietoa, minkä yrityksen auto oli kyseessä. Äkkiseltään sanoisin, että Turussa pyörii päiväseltään noin satakunta roska-autoa, Högmander kertoo.

Kun auto oli tavoitettu, mies saatiin irrotettua autosta. Hänet toimitettiin sairaalahoitoon Tyksiin.

– Puristinta saatiin avattua sen verran, että saatiin hiukan tilaa siihen. Itse en ollut vielä sillä hetkellä paikalla, mutta sen tiedän, että mies oli pystynyt juttelemaan pelastushenkilökunnalle, Högmander sanoo.

Syytä ei tiedetä

Sitä, miksi ja miten mies oli roska-astiaan päätynyt, ei vielä tiedetä.

– Todennäköisesti hänellä oli joku syy siellä roska-astiassa olla. Joko hän oli sieltä etsimässä jotain, tai sitten hän oli siellä lepäämässä, Högmander arvioi.

Miehellä oli tuuri matkassa – huonomminkin olisi voinut käydä.

– Roska-autossa on valtava puristin. Jos auto olisi tullut täydemmäksi, siellä ei olisi ollut enää elämisen mahdollisuuksia mitenkään. Puristin on niin voimakas.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja