Mainos

Ericsson luopuu kännyköistä – Sony lisää paukkuja älypuhelimiin

Verkkovalmistaja Ericsson myy osuutensa Sony Ericssonista Sonylle. Kauppahinta on hieman yli miljardi euroa ja se toteutuu ensi vuoden alussa. Osapuolet ovat omistaneet kännykkäyhtiön tasaosuuksin.

Sonylle kauppa tarjoaa mahdollisuuden vahvistaa sisällöntarjontaansa matkapuhelimissa. Yhteisyrityksen vuoksi Sony on toistaiseksi ollut nihkeä sisältönsä jakelussa.

– Haluamme levittää laajalti sisältöä: pelejä, elokuvia ja muuta näihin laitteisiin, Sonyn pääjohtaja sir Howard Stringer sanoi Lontoossa järjestetyssä tiedostustilaisuudessa.

Jossakin vaiheessa Sony pudottanee Ericssonin nimen pois puhelimista. Yrityskauppa on kiinnostava esimerkiksi Microsoftin kannalta, koska Sony Ericsson on sen kilpailija käyttäessään puhelimissaan Androidia.

Howard Stringer kuitenkin totesi tiedotustilaisuudessa, että tulevaisuuden käyttöjärjestelmän suhteen ovet ovat auki.

– Never say never, Stringer sanoi.

Sony aikoo yhdistää entistä tiiviimmin toisiinsa kulutuselektroniikan tuotteensa kuten pelikonsolit, televisiot, stereot, tabletit ja älypuhelimet.

– Maailmalla on pelkästään 90 miljoonaa Play Stationin käyttäjää. Näemme mobiilissa pelaamisessa paljon mahdollisuuksia, Stringer totesi.

Katso Markus Pirttijoen juttu Lontoosta (Seitsemän uutiset 27.10.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.