Erdoganin tiedottaja: Turkki ei ole sulkemassa Naton ovea Suomelta ja Ruotsilta

Presidentti Erdoganin mukaan Turkki ei tällä hetkellä suhtaudu Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyteen myönteisesti 2:22
Katso myös: Presidentti Erdoganin mukaan Turkki ei tällä hetkellä suhtaudu Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyteen myönteisesti

Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoganin tiedottajan mukaan Turkki ei halua estää Suomen ja Ruotsin mahdollista Nato-jäsenyyttä. 

Asiasta uutisoivat New York Times -lehti ja uutistoimisto Reuters.

Turkki ei Recep Tayyip Erdoganin tiedottajan mukaan halua sulkea Suomelta ja Ruotsilta pääsyä sotilasliittoon, vaan pikemminkin varmistaa sen, että kaikki jäsenmaiden ”turvallisuuskysymykset” otetaan huomioon.

– Haluamme nostaa esiin kysymyksen Turkin kansallisesta turvallisuudesta, tiedottaja ja presidentti Erdoganin neuvonantaja Ibrahim Kalin totesi Reutersin haastattelussa.

Erdogan sanoi eilen, että "Pohjoismaat ovat kuin vierastaloja terrorijärjestöille." Hän viittasi etenkin kurdien sissijärjestöön PKK:hon, jonka muun muassa Turkki ja EU ovat määritelleet terrorijärjestöksi.

Tämä herätti pelkoa siitä, että Nato-maa Turkki estäisi omalla äänellään Suomen ja Ruotsin pääsyn sotilasliittoon. Nato-maiden päätöksen uusista jäsenistä pitää olla yksimielinen.

Vastaus Valkoisesta talosta

Valkoisesta talosta kerrottiin Erdoganin eilisen ulostulon jälkeen, että Yhdysvallat aikoo pyytää Turkilta selvitystä sen kannanotoista.

Yhdysvaltain ulkoministeriön uutistoimisto Reutersille kertoman mukaan asiasta on määrä keskustella sotilasliitto Naton epävirallisessa ministerikokouksessa Berliinissä viikonloppuna. Mukana ovat myös Suomen ja Ruotsin ulkoministerit.

Lue myös:

    Uusimmat