Epuilta videokokoelma ja minikiertue

Eppu Normaali julkaisee 9. joulukuuta kahden dvd-levyn paketin Video jää pystyyn - videohistoria 1978-2003.

Eppu Normaalin arkistossa ei varsinaisia musiikkivideoita ole kuin muutama. Ensimmäinen Eppu-video on Warsova vuodelta 1981. Seuraavan videonsa yhtye teki 23 vuotta myöhemmin, kun kappale Suolaista sadetta päätyi myös eläväksi kuvaksi.

Elävää kuvaa Eppu Normaalista on varsinaisten musiikkivideoiden puuttumisesta huolimatta runsaasti. Sen taltioinnista ovat vastanneet muun muassa televisioyhtiöt.

Video jää pystyyn pääosin tuttujen hittien voimin. Muutama harvinaisuuskin on silti sekaan eksynyt, kuten liveversiot kappaleista Uusi tyttö koulussani ja Sikaillaan.

Akustinen Kahdeksas ihme soi keikoilla

Markkinoiden Eppu-uutuuksia on myös jo kaupoissa oleva Kahdeksas ihme -albumin 20-vuotisjuhlapainos. Pakkauksessa on mukana dvd Video, taivas ja tähdet.

Juhlan kunniaksi yhtye tekee kuuden konsertin pituisen minikiertueen. Kiertueella Eppu Normaali esittää Kahdeksannen ihmeen alusta loppuun akustisena versiona.

Kahdeksas ihme on kuultavissa akustisena 25.11. Oulussa (Teatria), 26.11. Kauhajoella (Art Rock Cafe), 28.-29.11. Tampereella (Yo-talo), 30.11. Lahdessa (Finlandia-klubi) ja 1.12. Helsingissä (Tavastia-klubi).

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat