Mainos

Epäilyt Irakin ensi kesän vallansiirrosta lisääntyvät

Yhdysvallat sanoo, että Irakin omat turvallisuusjoukot eivät ole vielä likikään valmiina vallansiirtoon. Yhdysvaltain huolta lisää se, että osa sen liittolaisista on vetämässä joukkojaan Irakista.

Yhdysvaltain armeijan sotilas Irakissa

Irakilaiset ovat iloinneet Espanjan päätöksestä vetää joukot Irakista. Espanjan uusi pääministeri teki eilen selväksi, että hän pitää vaalilupauksensa ja vetää joukot niin pian kuin se suinkin on mahdollista.

YK:lta ei ole näillä näkymin tulossa päätöslauselmaa YK-joukoista. Jotta liittouman ja Yhdysvaltain huoli ei helpottaisi vähääkään, myös Australian vaalipuheissa on väläytetty joukkojen vetämistä.

Yhdysvallat vaati viimeksi viikonloppuna YK-lähettiläänsä suulla, että myös muiden maiden tulee lähettää joukkoja Irakiin. Se sanoo, että Irakin omat turvallisuusjoukot eivät ole vielä likikään valmiina vallansiirtoon.

Liittouman piirityksessä oleva nuori shiiajohtaja Moqtada al-Sadr on nyt edustajansa välityksellä lausunut, että hän saattaisi hyväksyä YK-joukot, jos ne tulevat muslimimaista tai nykyisten miehittäjämaiden ulkopuolelta.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 19.04.2004).

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.