Helsingin areenan käyttöön saamiseksi "useampi ratkaisuvaihtoehto" – ulkoministeri Elina Valtonen kertoi asian etenemisestä

Ulkoministeri Elina Valtonen "täysin vakuuttunut", että Helsinki-halli-asiaan saadaan ratkaisu: "Useampi ratkaisuvaihtoehto" 1:03
Ulkoministeri Elina Valtonen "täysin vakuuttunut", että Helsinki-halli-asiaan saadaan ratkaisu: "Useampi ratkaisuvaihtoehto".

Ulkoministeri Elina Valtonen (kok.) kertoi Viiden jälkeen -ohjelmassa, että työ Helsinki-hallin käyttöön saamiseksi on käynnissä. Ennen Hartwall-areenana tunnettu halli on ollut tyhjillään yli puolitoista vuotta.

Helsingin Ilmalassa sijaitseva venäläisomisteinen halli jäi tyhjilleen sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan helmikuussa 2022. Hallin pääkäyttäjä Jokerit vetäytyi KHL-sarjasta ja myös muut käyttäjät vetäytyivät hallin venäläiskytkösten ja omistajiin kohdistuvien pakotteiden vuoksi. 

Valtonen kertoi aiemmin Ylen Ykkösaamussa, että halliasiaan on alettu valmistella ratkaisua minusteritasolla. Halliasiaan on haettu ratkaisua jo pitkään. MTV Urheilu kertoi keväällä 2022, että myös edellinen hallitus pyrki edistämään hallin käyttöön saamista, mutta asia ei edennyt.

Maanantaina MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa vieraillut Valtonen kertoi, että halliasiaan on olemassa "useampi ratkaisuvahtoehto".

– Konkreettisista yksityiskohdista tiedotetaan, kun sen aika on, Valtonen sanoi.

– Se on suomalaisten ja tietysti pääkaupunkiseudun yleisen edun mukaista, että halli saadaan käyttöön kulttuuri ja urheilutapahtumiin.

Voit katsoa Valtosen kommentit Helsinki-hallista pääkuvan paikalla olevalta videolta.

Valtonen ei avannut Viiden jälkeen -lähetyksessä tarkemmin halliasian etenemisaikataulua.

– Toivottavasti saadaan lähiaikoina uutta tiedotetttava, hän sanoi.

–  On tässä mutkia, mutta tahtotila on olemassa. Olen täysin vakuuttunut, että ratkaisu saadaan.

Lue myös:

    Uusimmat