Entinen huippunyrkkeilijä Jarno Rosberg puhuu vihdoin dopingkärystään – näin hän päätyi piinalliseen ratkaisuun: "Isoin asia, jota olen katunut"

Entinen raskaansarjan huippunyrkkeilijä Jarno Rosberg sortui ammattilaisurallaan käyttämään kiellettyjä aineita. Nykyisin valmentajana toimiva tamperelainen kertoo katuvansa dopingkokeilujaan raskaasti.

– Se on isoin asia, jota olen katunut urheilu-urallani, Jarno Rosberg huokaa.

Rosbergin ura oli mukavassa nosteessa marraskuussa 2009. Hän kukisti Juho Haapojan raskaansarjan Suomen mestaruusottelussa hajaäänin, mutta menetti pian tittelin dopingkärynsä seurauksena.

Näytteestä löytyi anabolista steroidia, metandienonin johdosta.

– Sitä jännitti koko ajan, että jääkö kiinni, Rosberg muistaa.

Nyt 40-vuotias ex-iskijä kuvailee kaidalta tieltä poikkeamista hetken mielijohteena, jonka antama etu jäi lyhytaikaiseksi.

– Siinä oli sellainen kesä, että tuli huonommin treenattua, Rosberg muistelee.

– Voi se olla, että siinä kohtaa auttoi, mutta pitkässä juoksussa siitä ei ole mitään muuta kuin haittaa. Olen aina ollut sitä mieltä, että parempi treenata ja tehdä asioita oikein (kuin doupata). Se vie aina pidemmälle urheilussa.

Käryn jälkeinen kiirastuli on jäänyt Rosbergin mieleen.

– Alkuvuosi 2010 oli aika vaikea. Kaikkea päässä pyöri, mutta mä olin leikkiin lähtenyt ja se leikki piti vain kestää. Ihmiset tekevät virheitä, mutta jos niistä ei ota opiksi, niin se on huono homma, Rosberg ruotii.

Rosberg piti kilpailutauon nyrkkeilystä, mutta jatkoi uraansa aina kevääseen 2015 saakka Ilkka Aallon valmennuksessa.

– Kysyin Ilkalta, pitäisikö tehdä vielä comeback, että lähdetkö tuohon valmentamaan. Se oli ihan pirun hieno matka. Oli kivaa Ilkan kanssa tehdä. Vedin painoa alas sen 15 kiloa ja sain sellaista vanhaa liikkuvuuttani ja hyviä vastalyöntejä takaisin. Se comeback oli parasta aikaa koko uralla, Rosberg sanoo.

Millaisen viestin Jarno Rosberg lähettää nuorille urheilijoille, jotka pohtivat kiellettyjen aineiden tuomaa ohituskaistaa? Mitä Rosberg kertoo vanhoista sparripartnereistaan Wladimir ja Vitali Klitshkosta? Katso Rosbergin haastattelu artikkelin yllä olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat